Hírek, beszámolók

Búcsúzik a Ragtime és az Altar Boyz

Ma kerül utoljára színpadra a Ragtime felújítása a Broadway-n. Az E.L. Doctorow azonos című regényéből készült musical világpremierét 1996-ban tartották Torontóban, a produkció egy Los Angeles-i kitérő után 1998-ban került át a Broadway-re. A vegyes kritikai fogadtatás ellenére az évad végén a maga 13 jelölésével a Tony-gála legnagyobb esélyesének számított, ám végül a szintén ebben az évadban bemutatott Lion King diadalát hozta a díjkiosztó. A Ragtime 4 díjat gyűjtött be, köztük olyan fontos elismeréseket, mint a legjobb zenéért és dalszövegért (Stephen Flaherty, Lynn Ahrens) valamint a legjobb szövegkönyvért (Terrence McNally) járó Tony.
A ma búcsúzó Broadway-produkció a washingtoni Kennedy Center 2009 áprilisában bemutatott előadása, melyet a producerek 2009 októberében vittek át New Yorkba. A premier előtt többen hangot adtak aggodalmuknak, miszerint alig 10 évvel az eredeti produkció után túl korai visszahozni a Ragtime-ot a Broadway-re. (A ’90-es években bemutatott musicalek közül ez az első, amit felújítottak a Broadway-n.) Igazukat bizonyítja, hogy a gyenge jegyeladási mutatók miatt még 3 hónapig sem volt színpadon a musical.
Az eredeti, drága és látványos előadás helyett ezúttal egy minimalista változatot láthatott a közönség, amely a kritikusok elismerését is kivívta. Így a producerek joggal bizakodhatnak abban, hogy a Ragtime az évad végén ott lesz a Tony-díjra jelölt musicalfelújítások között.

Burn the FloorAz off-Broadway-n is musicalt búcsúztatnak a mai napon. Korábban már hírt adtunk róla, hogy ma fejezi be ötéves sikersorozatát a Budapesten is látható Altar Boyz (Oltári srácok). A musical 2032 előadást ért meg New Yorkban, az elmúlt években a sikeres off-Broadway premiert több amerikai turné, regionális és nemzetközi produkció követte.

Szintén ma kerül le a Broadway-n a Burn the Floor című tánc-show, mely a közönség érdeklődésének köszönhetően az eredetileg tervezett 12 hetes játszási sorozat helyett 6 hónapig volt műsoron. Az előadásban az Amerikában nagy népszerűségnek örvendő táncos tévéműsorok (Dancing with the Stars, So You Think You Can Dance) több sztárja is fellépett, az énekesek között pedig a londoni We Will Rock You Galileójaként megismert MiG Ayesa kapott lehetőséget.

Kapcsolódó tartalmak

Tánccipőt húznak a Musical Sztárok!

admin

Férfi és Nő – koncert három színészre, egy zeneszerzőre és zenekarra

Buchmann-Horváth Emese

Eric Idle a Madách Színházban

Buchmann-Horváth Emese

Zrínyi 1566: Szigetvár hősei Simontornyán

Nagy Péter

Lady Budapest fotóspróba 2016.10.19 (Vágó Bernadett-Szerényi László)

Stern Ágnes