Hírek, beszámolók

Hírek New Yorkból

Az egy hónapja kezdődött preview-sorozat, és egy törölt előadás kapcsán felmerült találgatások után ma kerül sor a Shrek premierére a Broadway-n. Az előadás rendezője Jason Moore (Avenue Q), segítője az elmúlt hónapokban a Tony-díjas Rob Ashford (Thoroughly Modern Millie) volt. A főbb szerepekben Brian D’Arcy James (Shrek), Sutton Foster (Fiona), John Tartaglia (Pinocchio) és Christopher Sieber (Lord Farquaad) lép színpadra.

Pal JoeyHarminc év után ismét láthatja a New York-i közönség Richard Rodgers és Lorenz Hart 1940-ben  Gene Kelly főszereplésével bemutatott musicalét, a Pal Joey-t. A darab a nonprofit Roundabout Theatre Company-nek köszönhetően kerülhetett ismét színpadra, ezúttal a Studio 54-ben, egy néhány hónapos limitált sorozat erejéig. Az előadás rendezője a Tony-díjas Joe Mantello (Wicked, Assassins), zenei rendezője pedig a Sondheim-művek kapcsán jól ismert Paul Gemignani. Címszereplőt meglehetősen szokatlan módon a preview-sorozat alatt cserélt a produkció. A Tony-díjas Christian Hoff (Jersey Boys) sérülése miatt váltója, Matthew Risch vette át a nagyra törő táncos-komikus, Joey Evans szerepét. Mellette a főbb szerepekben Martha Plimpton és Stockard Channing látható.

Az off-Broadway-n bemutatott Rock Of Ages című, a ’80-as évek rock-slágereit felvonultató musical a Broadway-re tart. A hírek szerint a januárban lekerülő Grease helyére, a Brooks Atkinson Színházba kerülne át a produkció.

Kapcsolódó tartalmak

„Száguld az élet” – musical válogatás és Arany Kotta Díjátadó a Jókai Színházban

Sándor Petra

Centrál Színház: három nagyszínpadi bemutató az új évadban

Volf Anna

Gengszterek éjszakája – látványos zenés-táncos show

Kiss Brigitta

A könyv világnapja – Abigél

Stern Ágnes

Szegedi szabadtéri – Leváltotta az ügyvezetőt a közgyűlés

Volf Anna