Hírek, beszámolók

Nyári programok a RaM Colosseumban

A színházak többsége nyáron bezárja kapuit, azonban a nemrégiben első születésnapját ünneplő RaM Colosseum a forró nyári estéken is várja a kultúra kedvelőit színháztermébe.A nézők szórakoztatásáról gondoskodik többek között az ExperiDance Tánctársulat is. Az ő előadásukban kerül műsorra a magyar mesehős, Ludas Matyi történetét feldolgozó Revans, történelmi utazásként az Ezeregyév, valamint a reneszánsz hangulatát idéző Király nevében című előadás is.

A főváros első élményszínházába látogat egy előadás erejéig a grúz Shavlego táncegyüttes, de természetesen a zenés darabok sem hiányozhatnak a színház nyári programkínálatából.

A mindenki által jól ismert Honfoglalás című magyar film Franco Nero főszereplésével most színpadon is életre kel. A RaM Colosseum-beli előadás különlegessége, hogy kőszínházban először jelenik meg lóháton Pintér Tibor, aki a Táltos szerepében meséli el a hét vezér hazatérését. Koltay Gergely és Szűts István nagyszabású történelmi rockoperája a magyar fiataloknak szeretné megmutatni, hogyan vert gyökeret népünk itt Európa szívében. Honfoglaló őseink nyomdokán Kassai Lajos világbajnok lovas íjász, ötszörös Guiness rekorder lélegzetelállító bemutatója bizonyítja, miért félt a kalandozó magyarok nyilaitól egész Európa.
A főbb szerepekben többek között Pintér Tibor, Janza Kata, Vadkerti Imre és Makrai Pál láthatók.

Júliusban és augusztusban egy-egy alkalommal visszatér a RaM Colosseum színpadára a magyar hős, Toldi Miklós történetét feldolgozó musical költemény is. 
Az országos kőszínházi ősbemutatóra a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül március 23-án került sor Budapest első élményszínházában. A mű Arany János klasszikussá vált művének különleges zenei megfogalmazása
Szarka Gyula kottájából, az ExperiDance Tánctársulat közreműködésével. Toldi Miklós férfivá és emberré válásának meséje, az élete célját kereső ifjú története Román Sándor koreográfiájával és számos hazai musical sztár közreműködésével.

A nyári programokról bővebb információk a színház hivatalos oldalán olvashatók.

forrás: ramcolosseum.hu

Kapcsolódó tartalmak

Elisabeth 20. – Interjú Kamarás Mátéval

Sándor Petra

Bereczki Zoltán: BörZdéj Akusztik Koncert (2013. május 5.)

Czitrovszky Balázs

A magyar könnyűzene ismert dalaira épülő maffiamusical a Margitszigeten

Volf Anna

1000. Dzsungel könyve a Pesti Színházban

Sándor Petra

A Tale Of Two Cities – új musical a Broadway-n

admin