Hírek, beszámolók

Nyílt kulisszák hónapja a József Attila Színházban

A programsorozat keretében a színház művészei a színfalak mögötti világba kalauzolják vendégeiket, akik bepillantást nyerhetnek az előadások kulisszatitkaiba. A bejárást követően az alkotóművészekkel és meghívott vendégekkel találkozhatnak az érdeklődök.

Január 19-én a Csalóka szivárvány című darabot mutatja be a színház. Az előadást követő beszélgetés témája Tamási Áron halálának 50. évfordulója apropóján művei, valamint a határon túli színjátszás és színművészet. A kétfelvonásos színmű rendezője Csiszár Imre.

Január 20-án a Helyet az ifjúságnak, avagy adom a bankot! című zenés komédia előtt Verebes István, a darab rendezője kalauzolja a nézőket az előadás színpadra állításának rejtelmeibe. A produkció időutazást kínál a harmincas évek édesbús és szerelemtől ittas Budapestjének világába. A kor komédiáinak jól ismert karakterei kelnek életre – most a filmvászon helyett – a színpadon. A darab slágereit Fekete Mari zeneszerző jegyzi, a dalszövegeket Verebes István írta.

A januári Nyitott kulisszák sorozat az Othello január 25-i előadásával zárul, ami után Telihay Péter rendezővel és a dráma szereplőivel találkozhatnak a nézők.

forrás: jozsefattilaszinhaz.hu
 

Kapcsolódó tartalmak

Készül a Csínom Palkó, avagy egy színházi vállalkozás diszkrét bája a Budapesti Operettszínházban

Buchmann-Horváth Emese

200. Abigél előadás

Buchmann-Horváth Emese

Jubileumi Karminca-bál – 30 éves a Macskák

Vincze Dániel

Veled, Uram! (Operettszínház, Sasvári S.-Füredi N.-Mészáros Á. Zs.-Janza K.-Feke P.)

Czibulka Stella

Jézusok csatája a Broadway-n

Volf Anna