Hírek, beszámolók

Nyilvános a 2015-ös Színházak Éjszakája programja

2015. szeptember 1-jén, a Vígszínház alagsori kávézójában rendezett sajtótájékoztatón mutatták be a szeptember 19-én negyedik alkalommal sorra kerülő Színházak Éjszakája rendezvénysorozatot.

A 25 budapesti színház 61 helyszínén több száz program betekintést enged a most kezdődő évad előadásaiba, és a színházi élet, a színházi háttérmunka olyan rétegeit nyitja meg a közönség előtt, ami a színházak iránt még nem elkötelezetteket is a műfaj barátjává teheti.

“Színházban az ősz nem az elmúlást, hanem a kezdetet jelenti”Kornis Mihály Színházi dolgok című könyvéből vett idézettel nyitotta a sajtótájékoztatót dr. Komáromi György, a Színházak Éjszakája projektvezetője, majd bemutatta a sajtótájékoztatón nyilatkozó szakembereket és a támogatókat. Ezek: Budapest Főváros Önkormányzata, a Színház.hu, a PORT.hu, fidelio.hu, jegy.hu.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, a főváros mint az esemény főtámogatója nevében a Színházak éjszakáját az új évad nyitányaként aposztrofálta. Elmondta, hogy Budapest életében továbbra is méltó helyet kap a színházművészet, hiszen az elmúlt évadban a kultúra területén a legizgalmasabb dolgok a színházban történtek. Fontos eredmény, hogy egyre több a kísérleti produkció, erősödik a színházak alkotó és befogadó jellege. Mindez annak a kiemelt anyagi támogatásnak is köszönhető, amelyet a főváros biztosított idén saját színházainak. A Színházak Éjszakája sikertörténet. Több nem fővárosi fenntartású, de a fővárosban működő társulat, színház csatlakozik idén is, mely tovább árnyalja, színezi a kínálatot. A Színházak Éjszakája főváros által is támogatott üzenete, hogy tágra nyissa a kapukat a rendszeres színházbajárók előtt, de becsábítja a nem rendszeres színházlátogatókat is. Az ilyen összefogást erősítő kulturális rendezvények fontos feladata, hogy közelebb hozzák a budapestieket a fővárosukhoz. 2015-ben a Színházak Éjszakája rendezvényen új fővárosi kezdeményezés a Budapest Széke program, melynek első lépéseként páros belépőket lehet majd nyerni a fővárosi színházak előadásaira.

Eszenyi Enikő, a sajtótájékoztatónak helyt adó Vígszínház igazgatója a 120. évadját kezdő teátrum és a résztvevő 25 színház nevében köszöntötte a jelenlévőket. A Vígszínház mindhárom helyszínével jelen lesz az idei rendezvényen. Eszenyi Enikő hangsúlyozta, hogy évadkezdéskor minden színház erején felül dolgozik, hogy létrejöhessenek a Színházak Éjszakája különleges programjai. Dr. Komáromi György ehhez kapcsolódva jelentette be, hogy súlyos beázás miatt a Budapesti Bábszínháznak le kellett mondania a részvételt – de a Nézők kárpótolni tudják majd magukat másik 25 színház 61 helyszínén zajló többszáz program valamelyikével.

A teljes program elérhető a Színházak Éjszakája aloldalán. Jegyek vásárolhatók szeptember 01-től a helyszínek jegypénztáraiban és online. Az előzetes helyfoglalás 2015 szeptember 7-én déli 12 órakor indul és 14-én délben záródik. A helyfoglaló rendszer pontos használati utasítása, illetve a foglalás menetéhez szükséges minden információ erről a felületről lesz elérhető szeptember 04-én. A helyfoglalás lehetséges lesz az online vásárlást igazoló voucher kódjával, illetve a már beváltott karszalagokkal is.

Forrás: szinhazakejszakaja.hu

Kapcsolódó tartalmak

Aida visszatér

admin

Interjú Peller Károllyal

Utasi Nikolett

MI JÖHET MÉG? – Nyerj belépőjegyet az Anything Goes-ra!

admin

Egyházi Géza interjú és nyereményjáték

admin

Musical készül a Több mint testőrből Londonban

Krista Adrienn