Hírek, beszámolók

Nyilvános a Shrek musical szereposztása

A Zikkurat Színpadi Ügynökség 2016. május 29-én, sztárszereposztással mutatja be a közkedvelt animációs film musicalváltozatát.

Az április 21-én tartott sajtótájékoztatón a darab rendezője, Szente Vajk jelentette be a jövő év szuperprodukciójának szereposztását. Jeanine Tesori és David Lindsay-Abaire musicalének címszerepét Feke Pál játssza majd, Fionaként Szinetár Dórát láthatja a Budapest Aréna közönsége. A három vakegér szerepében Várhegyi Lucas Palmira, Danics Dóra és Veres Mónika lép színpadra, Farquaad-ot Serbán Attila, Pinokkiót Szabó Dávid, a Sárkányt pedig Szulák Andrea alakítja majd. A Szamár szerepére, illetve több mellékszerepre még zajlik a casting, és a produkció táncosválogatása is folyamatban van.

A Galambos Attila és Szente Vajk által fordított musical produceri feladatait Rosta Mária látja el, a díszletek és jelmezek Kentaur tervei alapján készülnek, a koreográfiát pedig Túri Lajos Péter jegyzi majd.

A Shrek musicalt, melynek története megegyezik William Steig 1990-ben megjelent könyvével, valamint a 2001-ben bemutatott, Oscar díjas animációs film történetével, 2008-ban mutatták be a Broadway-n. Itt kedvező kritikai visszhangra talált és 2010-es búcsújáig összesen 478 előadást élt meg. 2011-ben a West End-en is bemutatkozott a morózus, ám szerethető ogre megzenésített sztorija, illetve Izraelben és Európa több országában is láthatta már a közönség a színpadi adaptációt.

Kapcsolódó tartalmak

Tarzan – Hamburg

Nagy Péter

A zene világnapja – Being Alive

Volf Anna

Footloose: Zac Efron visszalépett

admin

Rendszerhiba

admin

Magyar évadot hirdet a Veszprémi Petőfi Színház

Volf Anna