Hírek, beszámolók

Nyomorultak – a 25. évforduló

2010. október 3-án a londoni O2 Arénában ünnepelték művészek és rajongók a Nyomorultak 25. születésnapját. A darabot 1985-ben mutatták be aBarbican Theatre-ben, és Londonban azóta is műsoron van: a Barbican után a Palace Theatre-be, majd a Queens Theatre-be vándorolt az előadás, ahol jelenleg is látható. 

A nagyszabású koncerten gondosan összeválogatott szereplőgárda adta elő a musicalt: operaénekestől komikuson át a popénekesig mindenki megfordult a színpadon, és természetesen a musicalvilág színe-java sem maradhatott ki. A főbb szerepekben Alfie Boe (Jean Valjean), Norm Lewis (Javert), Matt Lucas (Thenardier), Jenny Galloway (Madame Thenardier), Lea Salonga (Fantine), Samantha Barks (Eponine), Nick Jonas (Marius), Katie Hall (Cosette) és Ramin Karimloo (Enjolras) lépett a közönség elé. A kisebb szerepekben és a kórusban egytől egyig olyan művészeket láthattunk, akik vagy a jelenlegi, vagy a darab 25 éve során valamelyik korábbi szereposztásban játszottak – akár Jean Valjeant, Mariust, Cosette-et is. Az előadáson a musical új hangszerelésben szólalt meg, melyet Christopher Jahnke készített, és a turnéprodukcióban hallhatta először a közönség. A zenekart és a kórust David Charles Abell vezényelte. A koncert óriási sikert aratott, a Bring Him Home című dal után a közönség felállva ünnepelte Alfie Boe-t.

Az előadás végén színpadra lépett a producer, Cameron Mackintosh, valamint a szerzők, Claude-Michel Schönberg, Alain Boublil és Herbert Kretzmer is. Közösen köszöntötték a nézőket, a koncert főszereplőit, és a Queens-beli előadás, valamint a Barbicanbe hazatérő turnéváltozat szintén jelenlévő (és éneklő) szereplőit. Ezután megjelentek a színpadon az 1985-ös ősbemutató szereplői, köztük Colm Wilkinson és Michael Ball, majd a jelenlévő négy Jean Valjean – Colm Wilkinson (Barbican, eredeti), John Owen-Jones (Barbican, turné), Simon Bowman (Queens) és Alfie Boe (O2) – közösen énekelte el a Bring Him Home-ot. A felemelő élmény után újabb csodálatos percek jöttek: az eredeti szereposztás tagjai kezdték el énekelni a One Day More-t, majd a színpadon álló összes szereplő bekapcsolódott. A koncert legvégén rengeteg gyerekszereplő vonult be a Do You Hear The People Sing-et énekelve a nézők között, akik különféle iskolai produkciókban játszották a darabot. „Ők a Nyomorultak jövője”- mondta Cameron Mackintosh.

A koncert november 29-én megjelenik dvd-n.

Nyomorultak

Eőry Kriszti

Kapcsolódó tartalmak

Csakazért is szerelem bemutató Csepelen

Vincze Dániel

VAMP (Városmajori Szabadtéri Színpad, 2012. szeptember 6.)

Czibulka Stella

Nyilvánosak a Színikritikusok Díjának idei jelöltjei

Buchmann-Horváth Emese

Tony-gála ma éjszaka

admin

Májusban indulnak A nyomorultak próbái Kecskeméten

admin