Interjúk

Ördögölő Józsiás – Interjú Vörös Edittel

Az Operettszínház új bemutatója, az Ördögölő Józsiás című rockoperett kapcsán beszélgettünk Vörös Edittel a darabról, terveiről, illetve a nemrég forgatott videóklipjéről.

 

Műfajteremtő vállalkozásba fogott az Operettszínház a rockoperett megalkotásával. Mit jelent ez zeneileg?

Annyit kell tudni erről a műfajról, hogy a rockot, illetve a népzenét foglalja magába. Folk motívumokkal van gazdagítva a rockzene. Az operettre pedig azért hasonlít, mert operett stílusban és operett színészek éneklik. Ez egy nagyon különleges egyvelege lesz a folknak, a rocknak és az operettnek.

Ez egy mese, elsősorban gyerekeknek szól. Szerinted felnőtteknek is ugyanúgy tanulságos lehet?

Abszolút. Tamási Áron írta a regényt, ami alapján készült a darab, azt gondolom, hogy a felnőttek számára is elég sok mondanivalója van, ugyanúgy, mint a gyerekek számára.

Mik ezek a tanulságok?

A legfontosabb az, hogy a rossz mindig elnyeri méltó jutalmát. A való életben is ezt tanítják a gyerekeknek, hogy igyekezzenek mindig jót cselekedni és a gonoszságot kiiktatni az életükből.

Mondanál pár dolgot a karakteredről?

Én Dillót fogom játszani, aki egy tündér. A helyzet hozza ugyan, de benne is ott van ez a gonoszság, ami miatt átáll az ördögök oldalára. A végén ezért el is küldik Tündérországból. Egy okoskodó, karakán típusú lányt kell elképzelni.

Hogy zajlott a próbafolyamat?

Nagyon jó volt a társaság, jó kis csapat gyűlt össze. Bekerültek új emberek a darabba, akikkel nagyon hamar összebarátkoztunk. Nem volt idegeskedés, szépen nyugodtan raktuk össze az egész darabot, és így a fináléban mondhatom azt, hogy teljesen kész van.

Nehéz volt a néptáncot megtanulni?

Nem volt egyszerű elsajátítani. Vannak az előadásban profi néptáncosok, de a színészeknek is kell valamennyit táncolni. Kellett hozzá jópár táncpróba, de most már gyakoroltuk annyit, hogy működni fog, és nagyon jó lesz.

Nemrég videoklipet forgattál. A színházi világtól elég eltérő stílust, a popot választottad a színházon kívüli karrieredhez. Miért pont ezt?

Jazz-konzervatóriumot végeztem, próbálkoztam a jazzel is, de az eléggé rétegzene. Az operett-musical műfajt pedig azért nem választottam, mert a színházban sok színész adott már ki operett, vagy musical lemezt, úgy gondoltam, én kicsit más irányba szeretnék menni. Közel áll hozzám a popzene, nagyon sokat hallgatok Rihannát, Calvin Harrist, David Guettát, nem zárkózom el a mai modern zenei stílusoktól. Mészáros László barátommal beszélgettünk egyik alkalommal arról, hogy jó lenne valami jó kis popdalt összeállítani. Elkezdtünk ezzel a populáris zenével foglalkozni, és egy év alatt sikerült négy számot írni. Most még csak az egyik elérhető az interneten, de tervezzük, hogy egy másik számhoz is forgatunk majd videoklipet.

Tervben van, hogy kiadod CD-n a dalokat?

CD-t nem tervezek kiadni, mert nem látom értelmét, manapság már nagyon kevesen vesznek CD-t. Inkább szeretném az iTunes-ra, illetve hasonló internetes oldalakra feltölteni, ahonnan el lehet érni, meghallgatni, letölteni.

Koncerteket, fellépéseket tervezel ilyen irányban?

Pop irányban sajnos egyelőre nincsenek szervezve fellépések, viszont az operett és a musical irányában vannak. Április 6-9-ig megyek Ciprusra egy operett műsorral, amire készítünk egy lemezt, bár ez csak külföldre készül. Buch Tibor színművésszel fogok kiutazni. A ciprusi nagykövetség hívott fel, hogy szeretnének egy operett gálát szervezni, örömmel elvállaltam. Reméljük, hogy a mostani ciprusi helyzet ellenére sikerül kiutazni, és meg tudjuk tartani ezt a gálát.
Ezen kívül nyáron ismét a Szépség és a Szörnyeteggel megyek turnézni, amiben nagyon örülök, hogy részt vehetek.

Sándor Petra

Kapcsolódó tartalmak

Beteg a Love Never Dies dívája

admin

A zene világnapja – The Internet Is for Porn

Tóth Barbara

Elfújta a szél – Interjú Veréb Tamással

Buchmann-Horváth Emese

A zene világnapja – I Don't Know How to Love Him

Volf Anna

Wildhorn-premier Amerikában

admin