Hírek, beszámolók

Öt saját bemutató a József Attila Színházban

Öt új, saját bemutatója lesz a József Attila Színháznak a 2013/2014-es évadban. Az évad ebből a szempontból vízválasztó: az eddigieknél több saját, új bemutató, klasszikus darabok és zenés nagyprodukciók kerülnek színre.

A repertoár összeállításánál a fő szempont az volt, hogy egyre inkább leküzdve a népszínházi, befogadó színházi jelleget, a közönség megtalálja éppúgy a könnyed, színvonalas kikapcsolódást kínáló produkciókat, de drámák, klasszikus színművek is legyenek a színház kínálta repertoáron – olvasható a teátrum weboldalán.

Jókai Mór Az aranyember című színművével indul a sor. Az októberi bemutatón többek között Rékasi Károlyt, Bodrogi Gyulát, Pikali Gerdát és Kovalik Ágit láthatja a közönség Csiszár Imre rendezésében. A pénz világának szimbolikus műveként számon tartott Jókai – darab után, novemberben kerül színpadra a Munkácsy, a festőfejedelem című musical. A Bognár Zsolt – Kiss Stefánia szerzőpáros műve ősbemutató egy olyan világhírű magyar művészgéniuszról, akiről eleddig semmilyen színpadi mű nem született. A Tóth János rendezésében színpadra kerülő musical-ben többek között Zöld Csabát, Détár Enikőt, Kocsis Juditot láthatja a zenés műfajt kedvelő közönség. A decemberre tervezett Dobozy-Verebes-Republic Együttes: Hattyúdal című zenés komédia Tahi Tóth Lászlóval a főszerepben igazi csemege azoknak is, akik nem ismerik Tamburás történetét. Februárban ismét egy klasszikus kerül színre, Moliére Úrhatnám polgára, amelyben Blaskó Péter mellett Béres Ilonát, Fehér Annát is láthatjuk a József Attila Színház nagyszínpadán. Az ötödik premier egy gyerekeknek szánt előadás lesz, Tömöry MártaKorcsmáros György Csizmás kandúrja.

Forrás: jozsefattilaszinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Veled, Uram! – Interjú Homonnay Zsolttal

Buchmann-Horváth Emese

190. ünnepi évad a Miskolci Nemzeti Színházban

Vincze Dániel

A dzsungel könyve Helsinkiben

Sándor Petra

My Fair Lady a Margitszigeten

Rechtenwald Kristóf

Made in Hungária Dunaföldváron

Volf Anna