Hírek, beszámolók

Pesti Broadway Fesztivál a Nagymező utcában

Tíz éve alapították, egyszer az eső miatt elmaradt, idén így kilencedszer rendezi meg a Budapesti Operettszínház az évadnyitó Pesti Broadway Fesztivált. Péntek délutántól szombat estig klasszikus magyar operettek és kortárs magyar musicalek részletei hangzanak el.

Bár a szezon a Miss Saigon bemutatójával már az előző héten elkezdődött, a nyilvános, szabadtéri és ünnepélyes évadnyitót most is megrendezi a Budapesti Operettszínház – mondta Ferenczi Orsolya, a teátrum sajtófőnöke csütörtökön az MTI-nek. A szezon mottója: Sztárszerzők éve, ezért pénteken fél ötkor a Magyar sztárszerzők maratonjával indul a program. Több mint száz év magyar muzsikája hallható a Budapesti Operettszínház “házi szerzőitől”: a közönség Ábrahám Pál, Fényes Szabolcs, Huszka Jenő, Jávori Ferenc, Kálmán Imre, Kocsák Tibor, Lehár Ferenc, Lévay Szilveszter, Szakcsi Lakatos Béla, Szirmai Albert, Szörényi Levente, Zerkovitz Béla operettjeiből és musicaljeiből kap ízelítőt.

Pénteken 19 órakor kezdődik a Péntek Esti Láz című slágerparádé Angler Balázs, Bereczki Zoltán, Bordás Barbara, Csonka András, Dolhai Attila, Feke Pál, Füredi Nikolett, Geszthy Veronika, Kádár Szabolcs, Kerényi Miklós Máté, Kocsis Dénes, Lukács Anita, Moravszki Enikő, Nádasi Veronika, Pálfalvy Attila, Peller Anna, Siménfalvy Ágota, Simon Boglárka, Szabó Dávid, Szendy Szilvi, Szerényi László, Szinetár Dóra, Szulák Andrea, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi és Vörös Edit közreműködésével.

Szombaton délután a gyerekeket és családokat várják a Nagymező utcába. Fél kettőtől hallgatható a Musicalmesék című összeállítás a legkedveltebb musical- és rajzfilmslágerekből, például az Óz, a nagy varázslóból, az Oroszlánkirályból, a Bűbájból, A muzsika hangjából és A kis hableányból. Kettőtől már a Pesti Broadway Stúdió volt és jelenlegi növendékei, valamint a Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny díjazottjai lépnek színre.
A Budapesti Operettszínház művészeinek új és hamarosan megjelenő CD-iről fél négytől hallhatnak élőben részleteket az érdeklődők.
Fél hattól a Sztárszerzők éve bemutatóinak legnépszerűbb dallamai szólnak, a Miss Saigon, a Cigányszerelem, a Marica grófnő, a Veled, Uram! és az Ördögölő Józsiás című előadásokból énekelnek a társulat tagjai.
Szombaton 19.30 órakor Dolhai Attila ad önálló műsort Veronából Gipsylandbe címmel, a Gipsyland zenekarral izgalmas zenei meglepetésekre készülnek. Végül a hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek magyar slágereit a Budapesti Operettszínház sztárjai és fiatal tehetségei adják elő. Idén a Pesti Broadway Hungarikum Gasztrofesztivál kíséri a zenés eseményeket mindkét napon.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

A zene angyala

Vincze Dániel

Nyílt meghallgatást tartanak a német Tavaszébredésre

admin

Szilvesztertől ismét két héten át báloznak a Vámpírok!

admin

Jonathan Groff Londonban

admin

Ma tér vissza a Glee

admin