Hírek, beszámolók

Premierek a Madách Színházban

A Furcsa pár című Neil Simon-darabot tűzi műsorra októberben a Madách Színház. Az idei évadban emellett a József Attiláról szóló zenés darabot és a Mary Poppins című musicalt is láthatják a nézők.

Szirtes Tamás igazgató a Neil Simon-darabból készülő előadás különlegességéről szólva az MTI-nek elmondta: a Furcsa pár híres – a filmben Jack Lemmon (Felix) és Walter Matthau (Oscar) alakította – főszerepeit Szervét Tibor és Gálvölgyi János játssza. Furcsa pár – Furcsán! címmel műsorra tűzik az előadásnak azt a változatát is, amikor szerepet cserélnek, így a vígjáték-irodalom mindkét híres, jellegzetes szerepét – Oscart és Félixet is – eljátssza mindkét színész.
“Két bemutatót tartunk, az egyiken a színe, a másikon a fordítottja” – mondta Szirtes Tamás, hozzáfűzve: ezt a darabot még nem adták elő így soha. Ez egyrészt nagy művészi kaland, másrészt a közönség számára is csalogató lehet – mutatott rá az igazgató, aki szerint a Furcsa pár két egymástól eltérő, végletes karakterének eljátszásával a színészet mesterfokát mutatja be a két főszereplő.
Furcsa pár címmel tűzik műsorra október 15-én azt az előadást, amelyben Felixet Szervét Tibor, Oscart Gálvölgyi János alakítja, Furcsa pár – Furcsán! címmel pedig október 26-án tartják a premiert: Felix figuráját ekkor Gálvölgyi, míg Oscart Szervét formálja meg. A darabot Márton András rendezi.

Szirtes Tamás beszélt arról is, hogy februárban színpadra kerül a Madách Színház tavalyi musical-pályázatának színdarabjai között szereplő, József Attiláról szóló zenés játék, amely a költő verseinek megzenésítésével drámai eseményekben bővelkedő életének jellemző epizódjait mutatja be. Az Én, József Attila című előadást készíti elő jelenleg rendezőtársával, Szente Vajk színésszel, valamint a két fiatal szerzővel, Vizy Mártonnal és Tóth Dáviddal.

Mint kiemelte, az évad nagy bemutatója, csúcspontja a Mary Poppins című musical lesz a szezon végén. A Madách Színháztól immáron elvárt nagy produkciót hármas szereposztásban, hagyományaikhoz híven non-replica változatban, vagyis önálló rendezésben, koreográfiában és díszlettel mutatják be júniusban – mondta az igazgató.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

ONeill: Utazás az éjszakába (Magyar Színház)

Czitrovszky Balázs

Musicalcsillogás (2010.03.28)

Nagy Péter

Rómeó és Júlia 500. előadás

Liga Mihály

One Short Day – Wicked-nap Londonban

admin

VAMP – Interjú Lőrincz Leventével

Sándor Petra