Hírek, beszámolók

'Paradise Found': Hal Prince újra rendez

Hal Prince zenés színházi berkekben az egyik legnagyobb rendezőnek számít. Nevéhez olyan musicalek világpremierei fűződnek, mint a Kabaré, az Evita, a Pókasszony csókja vagy az Operaház fantomja. Stephen Sondheimmel való együttműködésükből pedig olyan előadások születtek, mint a Sweeney Todd, a Company, a Follies, a Kis éji zene, a Pacific Overtures és a Merrily We Roll Along. Prince sok esetben nem csak rendezőként, de producerként is egyengette az előadások sorsát. Munkásságát eddig 21 Tony-díjjal jutalmazták, melyből 8-at rendezői, 10-et produceri minőségében nyert el.

Hal Prince jövő tavasszal ismét rendez, ezúttal Londonban. A helyszín a Menier Chocolate Factory az off-West Enden, ahol az utóbbi néhány évben több olyan musicalfelújítást is színpadra állítottak, amelyek később a West Enden és a Broadway-n is sikert arattak. Elég, ha csak a legutóbbi Kis éji zene produkciójukra gondolunk, mely New Yorkban Angela Lansbury és Catherine Zeta-Jones főszereplésével kerül színre hamarosan.

Prince ezúttal nem egyedül látja el a rendezői teendőket. Társa a szintén Tony-díjas Susan Stroman lesz, akit elsősorban koreográfusként tartanak számon, de rendezőként is elismert (Producerek, Contact). A musical zenéjéhez Johann Strauss műveit használják fel, a szövegkönyvet Richard Nelson, a dalszövegeket Ellen Fitzhugh írja.

A Paradise Found Joseph Roth Az 1002. éjszaka meséje című könyvének történetét dolgozza fel: egy sah Bécsbe utazik, ahol beleszeret az Osztrák-Magyar Monarchia császárnéjába.
Ha a szereposztás a tervek szerint alakul, akkor a londoniak olyan sztárokat láthatnak a musicalben, mint John Cullum, Mandy Patinkin, Judy Kaye és Emily Skinner. A londoni 7 hetes játszási sorozat után a producerek rögtön a Broadway-re szeretnék vinni az előadást, így a Menier-beli produkció akár “pre-Broadway tryout”-nak is tekinthető.

Kapcsolódó tartalmak

Poligamy – Interjú Galambos Attilával

Mezőfi Orsolya

Az Abigéllel és a Rómeóval folytatódik a 'Zene az kell'

admin

Gundel Művészeti Díj: Szörényi Levente és Sándor Péter a díjazottak között

Volf Anna

Új beállók a Budapesti Operettszínház legendás előadásaiban

Buchmann-Horváth Emese

HSM 3 Londonban!

admin