Interjúk

Rákász Dani és a "piszkos tánc"

Október 19-étől ismét látható lesz Németországban a nagysikerű Dirty Dancing film musical változata, melyben a tavalyi, berlini előadáshoz hasonlóan ismét Rákász Dani játsza Johnny-t.

Danival a 2011-es évről és az új bemutatóról beszélgettünk.

 

Mióta januárban a 150. Vámpírok bálja előadáson beszélgettünk, rengeteg dolog történt Veled.

Tavasszal és nyár elején New Yorkban töltöttél pár hónapot, majd ismét visszatértél Németországba a Dirty Dancing miatt.

Mi volt az, amiért kimentél? Mit csináltál Amerikában és milyen élményekkel gazdagodtál?

– Elsősorban tanulni mentem, hogy fejlesszem a tánctudásom és a színészi képességeimet. Erre kiváló hely volt a Broadway Dance Center, ahol olyan nevektől tanulhattam, mint Jaquel Knight vagy LUAM. A BDC színvonala nagyon magas, nekem is fel kellett kötnöm a nadrágomat és a félelmeimmel nem törődve kihozni magamból a maximumot.

Elég rövid idő alatt két darabban is lehetőséget kaptam hogy szerepeljek, a Chicago-ban Harry karakterét, a József és a színes szélesvásznú álomkabátban Isacar-t és egy különleges szólót táncoltam.

Most ismét Németországban vagy, már zajlanak a Dirty Dancing próbái, október 19-én pedig bemutató. Miért döntöttél úgy, hogy ismét elvállalod Johnny szerepét?

– Azért, mert nagyon a szívemhez nőtt ez a darab, illetve a csapat. Valamint a producerek határozottan ragaszkodtak hozzám, úgy éreztem egy ilyen lehetőséget nem lehet visszautasítani!

A mostani produkció szereplői és stábja ugyanaz, mint Berlinben, vagy most új partnereid vannak?

– A színészpartnerem, Jenny Bach, már Berlinben is játszott velem majd 10-11 hónapig. A táncpartnerem Alisa Nikolaus viszont új. Tehát a táncrészek most izgalmasabbak, hiszen még friss a duónk. A színész és a régi táncos jelenetek pedig sokkal kifinomultabbak, csiszoltabbak, jobbak.

Meddig, hol és milyen rendszerességgel fog menni az előadás?

– Egyenlőre 2013 januárja a cél, az OBERHAUSEN METRONOM THEATER-ben látható az előadás, heti 8-szor.

Mik a terveid a DD után? Tervezed, hogy visszamész Amerikába, vagy egy újabb németországi előadást?

– Leszoktam a túlságosan előre tervezésről. Az én szakmámban sokszor pár hónap alatt változnak a dolgok, vagy jön egy új remek ajánlat. Meglátom milyen lehetőségek kínálkoznak egy év múlva, de per pillanat nagyon élvezem a Dirty Dancing újabb verzióját. A darab teljesen megújult, sok szempontból messze felülmúlja a berlini előadást, tehát bizton állíthatom, hogy öröm lesz játszani. Ha a szerződésem lejár, majd elgondolkodom Amerikán, ugyanis a középtávú terveim között határozottan szerepel Los Angeles, illetve New York.

Énekelni is tanulsz, és olvastam, hogy szeretnél egyszer egy énekes főszerepet. Kaptál már esetleg ilyen jellegű felkérést? Melyik az a szerep, amit szívesen eljátszanál?

– A nyáron 2 musicalben is játszottam az USA-ban. A Chicagoban, és a Józsefben; mindkettőben bőven volt énekelni valóm. Énekes szerepek közül legszívesebben egy Disney-hőst alakítanék, de a klasszikus musicalek közül pl. Fiyero-t (Wicked), Ren-t (Footloose), Berger (Hair), Frankie (Catch Me if You Can), Link Larkin vagy Corny Collins (Hairspray) de idővel akár Krolock is érdekelne. No persze a lista szinte végtelen. De a filmezés is nagyon érdekel a jövőben.

Itthon láthatunk majd valamikor még táncolni? Esetleg egy 200. Vámpírok bálján?

– Ez valószínűleg meglepetés, mind a közönségnek, mind nekem is!

 

Kiss Brigi

ajánló:

www.danielrakasz.com

www.dirtydancing.de

http://www.facebook.com/Dirty.Dancing.Oberhausen

Kapcsolódó tartalmak

Tévedések vígjátéka olvasópróba – Szegedi Szabadtéri Játékok és Kerényi Miklós Gábor (Operettszínház, 2015. június 13.)

Czibulka Stella

Mamma Mia 100. jubileumi előadás a Madáchban – lánykéréssel

Motyovszki Márton

Meghallgatás a Centrál Színházban

admin

Letartóztatták a Hairspray sztárját

admin

500. Rómeó és Júlia a Budapesti Operettszínházban (2012.11.29.)

Buchmann-Horváth Emese