Hírek, beszámolók

Rebecca Bécsben – visszatekintés

Egy éve, 2008. december 30-án gördült le utoljára a Rebecca után a függöny a bécsi Raimund Theaterben. Sylvester Levay és Michael Kunze nagysikerű musicaljét két éven át játszották az osztrák fővárosban.

A kinti előadás hűen követte az alapjául szolgáló regény cselekményét. Az események három fő helyszínen (Monte Carlo, Manderley-ház, parti kisház) játszódnak, melyeknek az Álmomban Manderleyben jártam című dal ad keretet. Az elején Monte Carlóban járunk, ahol Ich és Maxim először találkoznak a hotel halljában. A színpad tágas, a díszletek minimálisak, az embernek mégsincs hiányérzete, a színészek játékukkal kiválóan érzékeltetik, hogy épp merre járunk, mi történik.

Az esküvő, majd a velencei nászút után Manderleybe érkezünk. Egy vetítővászon segítségével autózunk végig az úton, melynek végén feltűnik a nagy ház. A benne játszódó jelenetekhez használt díszlet hatalmas, a színpad közepén lévő többméteres süllyedő-emelkedő csigalépcsővel nagyon látványos, mégsem túlzó.
A musical legismertebb száma, a Rebecca Rebecca és Max egykori hálószobájában hangzik el. Az elénk táruló kép nagyon sejtelmes az ablaknyitáskor fellibbenő óriási fehér függönyöknek és a hatalmas baldachinos ágynak köszönhetően. Közben a tenger morajlását hallgatva úgy érezhetjük, mintha Rebecca szelleme tényleg ott járna.
A harmadik fő helyszín a parti kis halászház. Itt több rövidebb jelenet is játszódik, és itt derül fény a második felvonásban Max egykori tettére is.

A darab egyik leglátványosabb jelenete a végjáték, amikor Manderley a lángok martalékává válik. A pirotechnikai elemek, az előadás során néhányszor visszatérő vetítés és a hanghatások valóban egy égő ház illúzióját keltik.
 
Az Ich-et játszó Wietske van Tongeren játékán végigkísérhetjük, ahogy a félénk, fiatal lányból az események hatására magabiztos feleség lesz. Max szerepében Uwe Krögert láthattuk.

Susan Rigvava-Dumas tökéletes választás volt a hűvös, tartózkodó, volt úrnőjét rajongásig szerető házvezetőnő szerepére, és ez elmondható az előadásban szereplő többi színészről is.

Tavasszal, alig 3 hónap múlva, a Budapesti Operettszínházban valószínűleg merőben más elképzelésben, rendezésben ismerhetjük majd meg az előadást.

Kíváncsian várjuk hát a bemutatót.

Kapcsolódó tartalmak

Tévésorozat az amerikai zenei listák élén

admin

Neil Patrick Harris is a Glee-ben?

admin

Esti Sláger- és Musical Show!

admin

VÍGnap a Vígszínházban

Volf Anna

Téglajegyeket bocsátott ki a Csiky Gergely Színház az épület felújításának támogatására

Volf Anna