Interjúk

R&J új beállók – Beszélgetés Brasch Bencével

Mikor kerültél először kapcsolatba a Rómeó és Júlia című musicallel?

A szegedi dvd-t nagyon sokszor megnéztem, akkor még általános iskolás voltam. 14 éves korom óta imádom, ez volt az első musical, amit megismertem. Akkor szerettem meg a Mozart!-ot és az Elisabethet is.

Eszedbe jutott, hogy egyszer talán majd játszani fogsz benne?

Persze mindig is szerettem volna, de soha nem gondoltam, hogy egyszer tényleg fogok. Főleg Mercutio szerepét, ami az egyik főszerep és egy olyan karakter, amiben rengeteg szín van, nagyon sok mindent ki lehet belőle hozni. Úgyhogy ez egy nagy kihívás nekem.

Milyen a csapat?

Hála Istennek nagyon kolléga-centrikusak, rendkívűl segítőkészek. Dénes, aki Rómeót fogja játszani velem, egyidős. Peti is most került ide a színházhoz a Rómeó és Júlia kapcsán, ő a Színművészetire jár, nagyon sokat segítünk egymásnak. Régebb óta benne van Pálfalvy Attila, Vágó Zsuzsi, György-Rózsa Sanyi. Nagyon jó, hogy velük játszhatjuk, de az is, hogy  ez azért egy új szereposztás, tehát egy fiatalos darab lesz.

Sok segítséget kapsz a többiektől?

Persze. Máté (Kerényi Miklós Máté – a szerk.) például nagyon segítőkész, mindig mindent megmond. Nem rossz szándékkal, hanem ha kell, próbál kijavítani, rávezetni, hogy ez így jobb lenne. Ez nagyon jó dolog, főleg, hogy még nem vagyok rutinos az Operettszínház színpadán.

Van olyan jelenet, ami nehezebben megy?

Az elején igazából mindegyik nehezebb volt, mert teljesen mást képzeltem el arról, hogy mit kell csinálni, mint amit tényleg kell. Úgy gondolom, hogy most már kezdem érezni, miből mennyi kell, de ez nagyon hosszú folyamat, amíg az ember megtanulja, hogy ezt hogyan hozza ki saját magából.
Nehéz volt megtanulni a táncokat. Nagyon sok táncórám volt; korrepetícióm, ahol a dalokat tanultam; színészmesterség órám, ahol igazából elkezdtem foglalkozni a beszéddel, a színpadi jelenléttel, hogy összekössem a gondolatokat, mit miért csinálok. Ez nagyon komplex feladat, de várom, hogy játszhassak.

Próbálod magadtól felépíteni a figurát, vagy ellesel egy-két dolgot az előző Mercutióktól?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem néztem meg őket, mert ők már profik, és szuper dolgokat csinálnak. De szerintem hogyha valaki megnéz, akkor abszolút nem fogja azt látni, amit akár Bereczki Zoli, vagy Szabó Dávid csinál. Ez olyan lesz, mint, amilyet én csinálok, viszont biztos, hogy vannak benne olyan mozdulatok vagy hangsúlyok, amit ők is így csinálnak. Azt tanultam itt, hogy „lopni” nem szégyen, főleg jó dolgokat, és hogyha azt nem egyszerűen leutánozza, hanem tényleg magába tudja építeni az ember, akkor az csak jó lehet.

Van kedvenc jeleneted, dalod?

Mindegyiket imádom. A Veronát  táncolni szeretem, az energiáját, nagyon jól elkezdődik vele a darab. Igazából mindegyiket fel tudnám sorolni, de kettőt kiemelnék: a Jogod nem volt és a halálom.

Eddig leginkább a Csillag születik és a könnyűzenei karriered miatt ismertek. Ha valamelyiket előtérbe kellene helyezni, akkor a színházat vagy a zenélést választanád?

Eddig szerencsére nem kényszerültem választás elé, remélem nem is fogok. Szerintem lehet mindkettőt párhuzamosan csinálni. Nyilván van olyan, hogy az egyik háttérbe szorul, a másik pedig picit előrébb van. A próbafolyamatba nagyon sok energiát meg időt kell belefektetni, de szerintem ez így van rendjén. Biztos, hogy lesz olyan időszak, amikor  több időt tudok szánni a popkarrierre. Ezt a vonalat is folytatom: tervezzük az új videóklipet meg az új dalt is, úgyhogy ez sem halványul el.

Stern Ágnes

Kapcsolódó tartalmak

A Magyar Színházi Társaság a színházi korzón

Volf Anna

To Dance musical New Yorkban

Sándor Petra

Starfactory sajtótájékoztató

Liga Mihály

Rock Színház sajtótájékoztató a Benczúr Házban

Czitrovszky Balázs

Szerdán tavasz lesz – sajtótájékoztató

oldadmin