Hírek, beszámolók

Sakk musical-koncert játék

Az Oscar-díjas szerző, Tim Rice jelenlétében, 2010. augusztus 7-én mutatta be a PS Produkció a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon Benny Andersson-Tim Rice-Björn Ulvaeus: SAKK (Chess) című musicaljének újraszerkesztett friss verzióját, a Vámpírok bálja musical sztárjaival. 1992-ben és 1995-ben a magyar közönség a Rock Színház előadásában láthatta a produkciót. 2008-ban Londonban, a Royal Albert Hall-ban, a musical új kiállításban kimagasló sikert aratott.

A SAKK ismét elindult világhódító útjára, egyidőben a magyar bemutatóval, augusztusban turné indult Angliában, Skóciában, Írországban, 2011-ben tervezik a musicalt ismét a West End-en bemutatni.

A musical zeneszerzői, Benny Andersson és Björn Ulvaeus az ABBA svéd pop együttes tagjaiként váltak ismertté a 70-es években. A zenekar feloszlása után kerültek kapcsolatba Tim Rice szövegíróval, és alkották meg közösen a mára klasszikussá vált Chess musicalt. A Chess angol nyelvű dalszövegeit Tim Rice jegyzi, aki korántsem ismeretlen a zenés színház kedvelők körében.

Közös munkájuk eredménye lett az 1986-ban, a West End-en bemutatott Chess. A darab cselekménye egy, a 70-es évek végén játszódó, amerikai-szovjet sakkvilágbajnoki mérkőzés története pályán kívül és belül, melyet átsző a két nagyhatalom közti versengés, egy szenvedélyes szerelmi háromszög, magánéleti és politikai csatározások. A sodró lendületű történetet olyan nagyszerű dallamok szövik át, mint többek közt a „One night in Bangkok”, „The story of Chess”, „Nobody’s side”, és az „Anthem”.

A produkció kőszínházi bemutatóját 2010. október 30-án és 31-én, a Pesti Magyar Színházban tartja a PS Produkció, a főbb szerepekben Sári Éva, Kecskés Tímea, Szemenyei János, Koós Réka, Csordás Levente valamint Egyházi Géza látható.

Kapcsolódó tartalmak

Pierre Hoppé az Aranypálca Nemzetközi Karmesterverseny fináléjában

Buchmann-Horváth Emese

Interjú Kisfaludy Zsófiával

Mezőfi Orsolya

Húszéves az Elisabeth

Buchmann-Horváth Emese

A Doctor Herz bemutatójának 25 éves jubileuma lesz Kecskeméten

Sándor Petra

Nyári program 1: Budapesti Nyári Fesztivál

admin