Hírek, beszámolók

Scarlettek, Ashley-k és forradalmárok a Budapesti Operettszínházban

A Budapesti Operettszínházban utolsó fordulójához érkezett a szereplőválogatás Gerard Presgurvic Elfújta a szél című musicalének szerepeire.

A darab magyarországi ősbemutatójára július 26-án kerül sor a Szegedi Szabadtéri Színpadon, melyhez az Operettszínház nyílt meghallgatás keretében kereste Scarlett O’Harát, Rhett Butler másodszereposztását, Melanie Hamiltont, Ashley Wilkes-t, Mammy-t és a forradalmár fiút, illetve az előadás musicalegyüttesét. A többfordulós castingon részt vettek a teátrum színészei, Nádasi Veronika, Kerényi Miklós Máté, Vágó Zsuzsi, Vágó Betti, Dancs Annamária, Vörös Edit és Prescsák Zita, illetve Ashley Wilkes szerepére meghallgatták a Musical Ensemble tagját, Karányi Pétert is.

Különböző tehetségkutatók felfedezettei is képviseltették magukat a castingon. A forradalmárfiú szerepéért szállt ringbe az X-Faktor Rocktenors formációjának kétharmada, Mező Márió és Mező Zoltán, illetve a The Voice-ban feltűnt Veréb Tamás, aki Ashley szerepéért is énekelt. Az X-Faktor idei szériájában országos ismertségre szert tett Gubik Petra pedig Scarlett O’Hara dalai közül adott elő egy szólót és egy duettet. A musicalek világa a fenti jelentkezők egyike számára sem ismeretlen: a Mező testvérek a Sziget Színház tagjai voltak, Veréb Tamás 2010-ben Robin Hood Williamjeként debütált, Gubik Petra pedig a Békéscsabai Jókai Színház művészeinek sorát erősíti.

Nádasi Veronikát egyes internetes források szerint már biztosan láthatják a nézők Mammy szerepében, de a szereposztás hivatalos kihirdetésére a jövő hét elején kerül sor.

A szereplőválogatáson készült képeink a galériában láthatók.
 

Kapcsolódó tartalmak

Arany János irodalmi séták a Margitszigeten

Buchmann-Horváth Emese

A Madách Színház legújabb produkciója – a Betörő az albérlőm – májusban kerül színpadra

jambor.dorottya

A Muzsika Hangja Miskolcon

admin

Kiálts a szeretetért! musical Miskolcon! Jótékonysági előadás

Krista Adrienn

Feke Pál lemezbemutató koncertre készül

József Kriszti