Interjúk

Serbán Attila – Ha egyedül állsz

VLM: Hogy született meg a „Ha egyedül állsz” c. első saját dalod?

SA: Egyrészt a kiadó részéről jött az ötlet, másrészt az én egyik álmom volt, hogy egy színházi/musical lemez után legyen egy saját dalom is. Meghatároztuk, milyen stílus legyen, én egy angolszász pop-rock zenét képzeltem el, és ezek után választottunk zeneszerzőt. Így jött szóba Szabó Zé, akivel a kiadó már rengeteg produkcióban közreműködött együtt. Elkezdtünk együtt dolgozni, meghatároztuk a legfőbb irányvonalat. Ezen kívül semmiféle kikötésem nem volt, teljes mértékben bíztam a zeneszerzőben. Nagyjából 3 hét múlva jelentkezett is egy demóval, ami nekem nagyon tetszett. A dal mondanivalóját tekintve egyértelmű volt, hogy velem kell foglalkoznia, a pályámmal, hogy azok az emberek, akik eddig esetleg nem ismertek, megismerjék Serbán Attilát. A legfőbb célunk az a dallal, hogy eljussunk minél több emberhez a rádiókon, médián keresztül.

VLM: Miért most láttad elérkezettnek az időt erre?

SA: Semmi különösebb oka nem volt az időpontnak. A mai világban úgy gondolom, hogy több lábon kell állni, és mivel a nagylemez óta is eltelt már 2 év, gondoltam, hogy megpróbálom a pop-rock műfajt is.

VLM: Mik a tervek a jövőben?

SA: A dallal kapcsolatban kimondhatom, hogy ez most egy kaland a számomra-számunkra, várjuk a visszajelzéseket. Kíváncsiak vagyunk, hogy az emberek, a média hogy reagál majd. Egyelőre nagyon jók a visszajelzések. Szeretik a dalt és a klipet is, sokan a letisztultságát, az egyszerűségét emelik ki. Reméljük, a rádiók is nyitottak lesznek, elkezdik játszani majd. Az biztos, hogy mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél több emberhez eljussunk.

VLM: Mikor láthatunk legközelebb? Esetleg egy újabb klub koncerten?

SA: Akik követik a dolgaimat, azok szerintem látják, hogy én nem vagyok híve a sűrű koncertezésnek. Szeretek felkészülni és újítani a repertoáron! Nagyon nehéz megfelelő helyet találni, fontosnak tartom a zenekarral való felkészülést is. Tervek mindig vannak, készülünk a jövőben is klub koncerttel, de ez még sok minden függvénye. De abban biztos vagyok, hogy tavasszal találkozunk!

VLM: A single után tervben van egy nagylemez is?

SA: A kiadó szerencsére nyitott ebben az irányban is. Szeretnénk látni, érzékelni a dal sikerét, és ha elértük vele azt a sikert, amiről álmodtunk, akkor a következő anyag lehet akár egy kislemez 3-4 dallal, vagy a későbbiekben majd egy nagylemez is.

Kiss Brigi

Kapcsolódó tartalmak

Musical-slágereket énekel a "király"

admin

Mamma Mia 100. jubileumi előadás a Madáchban – lánykéréssel

Motyovszki Márton

Húszéves A Kölyök című musical

Krista Adrienn

Közszolgáltatási szerződést köt a Budapesti Operettszínház

Buchmann-Horváth Emese

Új fekete és új fehér vámpír debütál a Vámpírok báljában

Sándor Petra