Hírek, beszámolók

Seregi Zoltán folytatja Fekete Péter munkáját a Békéscsabai Jókai Színház élén

Fekete Péter július végével távozik a Békéscsabai Jókai Színház igazgatói posztjáról. 

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselőtestülete pénteki rendkívüli közgyűlésén hozzájárult Fekete Péter munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszűnéséhez, mivel a direktor megpályázta a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. vezetői tisztét. Augusztus 1-től az eddigi igazgatóhelyettes, Seregi Zoltán lesz a Békéscsabai Jókai Színház megbízott igazgatója.

Fekete Péter nyílt levelét alább tesszük közzé.

Nem-Búcsú!

Kedves Színházszerető Barátaim!

Nyolc évet töltöttem el Békéscsabán. Nyolcévnyi bizalom, felpörgött alkotómunka egy társulat, egy megyényi – munkám minden pillanatát figyelő – közönség szeretetével, együttérzésével, várakozásával és támogatásával övezve!

Életemnek azonban most egy új szakasza következik, így köszönettel le kell zárnom a régit – és hittel, kellő bátorsággal, önbizalommal kell tekintenem a jövőbe.

Az elmúlt időszak során kormánydöntés született arra vonatkozólag, hogy Magyarország új nemzeti cirkuszművészeti központot épít. A projekt előkészítésében miniszteri biztosként vettem rész.

Abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy felkérést kaptam az új cirkuszművészeti központ megépítésének a levezénylésére, s ezért megpályáztam a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. vezetői tisztét.

Ez Békéscsabának, a békéscsabai művészeti életnek is egyedülálló, vissza nem térő lehetőség, igen nagy megtiszteltetés. Egy nemzeti intézmény megújítása, új épület megépítése, abban közvetlenül érintettnek lenni – azt kell mondjam, történelmi esemény, jövő időket meghatározó pillanat.

Mivel két intézmény párhuzamos vezetését nem teszi lehetővé a jogszabály, kérvényeztem, hogy a Békéscsabai Jókai Színház igazgatói feladatait átadhassam, s közös megegyezéssel szüntessük meg az igazgatói munkaviszonyomat. Ígérem, minden tehetségemmel és szakmai tudásommal segítem, támogatom a színházunk további működését.

Hiszem, hogy egy olyan európai szintű művészeti központ épül, amelynek egyik legfontosabb „lába”, partnere, művészeti és kiszolgáló partnerintézménye a Békéscsabai Jókai Színház és –az érdekeltségi körébe tartozó színházi iskola – a Színitanház lesz.

Nem búcsúzom. Azt kértem a kollégáimtól, hogy most engedjenek el két évre, az új Nemzeti Nagycirkusz megépítésére koncentrálni, aztán alkossunk ismét közösen, hozzunk létre olyan produkciókat, amelyek érdeklik, sőt, boldoggá teszik a Békés megyében élőket, amelyekre odafigyel a világ, s amitől még jobb érzés lesz békéscsabai, szarvasi, gyulai polgárnak lenni.

Köszönöm a bizalmat, a nézőtéren, a piacon, az utcán, a városban és megyében mindenhol felém áradó szeretetet, a segítő szándékú bírálatokat, siker esetén a megsüvegelést, a mindig örömmel és meghatódottsággal fogadott tapsot. Nem búcsúzom.

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház

Kapcsolódó tartalmak

Isten teremtményei

Buchmann-Horváth Emese

Évadnyitó utcabál a József Attila Színházban

Volf Anna

A Fejedelem, Zrínyi 1566, Egri Csillagok

Tóth Barbara

Megvan A nyomorultak film teljes szereposztása

Volf Anna

MAMMA MIA világpremier!

admin