Hírek, beszámolók

Siker volt az 1300. Macskák is

A  jubileumok évada az idei a Madách Színházban. A 100. József és a színes szélesvásznú álomkabát ünnepe után  a teátrum elérkezett a nagy klasszikus, a Macskák 1300. előadásához, melyet méltó módon igyekeztek megünnepelni. A magyar színpadon 26. éve látható darab színészek és nézők genereációit köti össze, a rendező igyekezett a jubileumi előadásban is kihangsúlyozni a fiatalabbak és idősebbek együttes szerepét a mű továbbélésében.

A jubileumi előadás kezdete előtt pár perccel talpig jelmezbe öltözött színészek árasztották el a nézőteret, a páholyokat és az emeletet, hogy interaktív módon vonják be a nézősereget az ünneplésbe: 1300. Macskák feliratú kitűzőt osztogattak. Az elsötétedő nézőtéren ezután stílusosan világító macskaszemek jelentek meg. Az előadás egyik sajátossága maga az indítás volt, ugyanis ezúttal a fináléval kezdődött a darab. A függöny felgördülése után a színpadon jelen voltak a jelenlegi és a múltbéli szereplők, több szereposztás is képviseltette magát, “1300” feliratú táblát engedtek le, legvégül megjelent Szirtes Tamás is. A színház igazgatója beszédében méltatta magát a darabot, és természetesen a közönséget is, akik révén ez a jubileumi előadásszám nem jöhetett volna létre. Végül Szirtes Tamás jelt adott a darab megkezdéséhez.

 
Az egyes jelenetek mind-mind rejtettek meglepetést. A jelenlegi szereplők hol a régi idők macskáival énekeltek együtt, hol a másik szereposztás színészeivel. Feltűnt többek között Kováts Kriszta, Szerednyei Béla, Egyházi Géza, Dunai Tamás és Haumann Péter is, aki ráadás-produkcióként elénekelte a Színházi macska dalát.

A fergeteges hangulatú finálé után egy kifejezetten gyerekekkel megrendezett számot is láthattak a nézők, majd a konfettiesőben régiek és újak, kicsik és nagyok egyszerre hajoltak meg. A siker természetesen nem maradt el: a lelkes közönség állótapssal jutalmazta a különleges előadást.

Utasi Nikolett

Kapcsolódó tartalmak

A Disney újabb musicalfilmet készít

admin

"Még soha nem jutottam ilyen érzelmi mélységekig"

Vincze Dániel

Bereményi Géza lesz a Thália és a Mikroszkóp igazgatója (frissítve)

Potyó Krisztián

Negyvenmilliós állami támogatást kapott az egri színház

Volf Anna

Elhunyt Mednyánszky Ági

Buchmann-Horváth Emese