Hírek, beszámolók

Smash: februárban startol az új zenés sorozat az NBC műsorán (videóval)

Talán a Glee sikere okán két év alatt két zenés sorozatterv is készült Amerikában. A The Miraculous Year volt az első, melynek bevezető epizódja (pilot) ugyan elkészült, ám a HBO végül nem kért a folytatásból, így az egyetlen leforgatott epizódot sem ismerhette meg a nagyközönség. A sorozat egy Broadway-zeneszerző családjáról szólt volna olyan sztárok főszereplésével, mint Norbert Leo Butz (Wicked, Catch Me If You Can), Patti LuPone (Gypsy, Sunset Boulevard), Eddie Redmayne és Susan Sarandon. A zenét a fiatal musicalszerző generáció egyik jeles képviselője, a Tony-díjas Adam Guettel (The Light in the Piazza) írta volna. Egyes hírek szerint – bár az érintett ezt cáfolta – a főszereplő karakterét Stephen Sondheimről mintázták az alkotók.

A Smash 2011 májusában kapott zöld utat az NBC-nél. A sorozat cselekménye egy Marilyn Monroe-ról szóló Broadway-musical színpadra állítása körül bonyolódik. A meghallgatások eredménytelenül zajlanak, így a kreatív csapat végső elkeseredésében felajánlja a szerepet egy tapasztalt, ám eddig leginkább a kórusban jeleskedő Broadway-színésznőnek. Aztán egyszercsak a semmiből felbukkan egy ismeretlen tehetség, és a két színésznő megküzd a címszerepért.

A fiatal, tapasztalatlan Karen Cartwright szerepére az American Idolból ismert Katharine McPhee-t szerződtették, míg vetélytársa a Wicked egykori Glindája, Megan Hilty lesz. A filmbeli kreatív csapatot erősíti Christian Borle (Spamalot, Doktor Szöszi), Karen barátjaként pedig a Bombay Dreams egykori főszereplőjét, Raza Jeffrey-t láthatjuk majd. Állandó szereplő lesz a sorozatban Brian d’Arcy James (Shrek, Next to Normal), a visszatérő mellékszereplők között pedig Will Chase (Rent, Lennon) és Wesley Taylor (Rock of Ages, The Addams Family) is feltűnik majd. A musicalszínészek mellett Debra Messing (Will és Grace), Anjelica Huston (The Addams Family) és Jack Davenport (FlashForward) is szerepet kapott a sorozatban. A pilot rendezője a Spring Awakeningért Tony-díjjal jutalmazott Michael Mayer volt, a sorozathoz az új dalokat a Hairspray szerzőpárosa, Marc Shaiman és Scott Wittman írja.

A Smash erős hátszéllel, közvetlenül  a Super Bowl után debütál majd az NBC műsorán február 6-án.

A sorozat legújabb trailere:

Trailer:

Kapcsolódó tartalmak

VB – Oberhausen (Héger Tibi képei)

Nagy Péter

Tizenkét bemutató és 25 éves jubileum a Soproni Petőfi Színházban

Buchmann-Horváth Emese

Szegény gazdagok – Sajtótájékoztató

Nagy Péter

Múzeumok éjszakája – Programok a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Volf Anna

Trója rockopera a RaM Colosseumban

József Kriszti