Hírek, beszámolók

Búcsúzik a Monty Python musical

Néhány napon belül Londonban és a Broadway-n is leveszik a Tony-díjas Spamalot című musicalt. A West End közönsége január 3-án, míg a New York-iak január 11-én láthatják utoljára Eric Idle és John Du Prez musicalét.

Spamalot

Az előadás a Broadway-n debütált 2005 februárjában. Az évad végén 14 kategóriában jelölték Tony-díjra, végül a legjobb musicalnek, a legjobb női mellékszereplőnek (Sara Ramirez) és a legjobb rendezőnek (Mike Nichols) járó trófeát vihették haza.
Londonba 2006 októberében érkezett meg az előadás. A londoni közönség az alkotók és a szereplők felhívására felállította a “legnagyobb kókuszdió-zenekar” Guiness-rekordját.
A Spamalot szemszögéből érdekesen alakult a 2007-es Olivier-díj: hét jelölésével mindenkit megelőzött egy olyan évadban amely rengeteg londoni musical-bemutatót hozott (Sunday In The Park With George, Avenue Q, Caroline or Change, Evita, Wicked, The Sound of Music). A sok jelölés ellenére a díjkiosztóról üres kézzel távoztak az alkotók és a szereplők, a gálán a Sunday In The Park With George diadalmaskodott öt Olivier-díjjal.

A rajongók a spanyol non-replika előadással, és a hamarosan bemutatásra kerülő kölni produkcióval vigasztalódhatnak. A magyar változatra sem kell már sokáig várni, hiszen Artúr király és csapata ősztől a Madách Színházban szórakoztatja a közönséget.

Kapcsolódó tartalmak

Náray Erika távozik az Operettszínháztól

Sándor Petra

Budavári Palotakoncert sajtótájékoztató

Stern Ágnes

Szentivánéji tűzugrás a Múzeumok éjszakáján

Buchmann-Horváth Emese

István, a király – utoljára a Magyar Színházban

Rechtenwald Kristóf

Arany Kotta Díj 2015 – Nyertesek

Buchmann-Horváth Emese