Hírek, beszámolók

Spring Awakening – európai premier

Bár Svédországban már korábban bemutattak egy non-replica változatot, tegnap este láthatták a nézők először Európában a Spring Awakening musical Broadway-verzióját. A hatalmas érdeklődéssel várt európai premierre a londoni Lyric Hammersmith színházban került sor, természetesen a teljes kreatív csapat és a sajtó részvételével.

A Viva la Musical! is képviseltette magát az eseményen, hiszen fontosnak tartjuk, hogy a pesti előadásra váró rajongókat első kézből értesíthessük a darab történetének mérföldköveiről. A darabot igen jól fogadta a közönség, ami nagyrészt a tehetséges, eddig ismeretlen fiataloknak köszönhető. A műsorfüzetben szinte tüntetőleg virít nevük mellett a két sor: „The actor is making his professional debut in Spring Awakening.” Csak néhányuknak volt bármiféle előképzettsége. Mindezeket figyelembe véve – vagy akár elfeledve – mindannyian igen jó színészi képességekről tettek tanúbizonyságot. Az éneklés terén még akad mit csiszolni, ami várhatóan meg is történik, mire az off-West End előadást nagyobb színházba viszik. Erre minden esély meg is van: a musical tele van energiával, lendülettel – nagy robbanás várható a londoni színházi életben.

 
Maga az előadás szinte minden tekintetben a Broadway-verziót veszi alapul; csupán apróbb változások történtek a szövegben. A főszerepben Aneurin Barnard-t (Melchior), Charlotte Wakefield-et (Wendla), Richard Southgate-et (Moritz), Hayley Gallivant (Martha), Lucy Barkert (Ilse), Jamie Blackley-t (Hanschen) és Harry McEntire-t (Ernst) láthattuk. Moritzot egyébként Iwan Rheon játssza első szereposztásban, aki nem tudott megjelenni a premieren.
 
A musical londoni debütálása tehát nagy sikerként könyvelhető el – reméljük, legalább ilyen jól teljesít majd a Nyugati Teátrumban is!

Kapcsolódó tartalmak

Tavaszébredés – Beszélgetés Viczina Dalmával

Vincze Dániel

Szerencsére nem unatkozom

oldadmin

A Vörös Pimpernel tökéletes választásnak bizonyult

Vincze Dániel

Hattyúdal ráadás Republic ünneppel a József Attila Színházban

Sándor Petra

Kiválasztották a Veled, Uram! rockopera gyerekszereplőit

Utasi Nikolett