Arany Kotta díj Belföld Hírek, beszámolók

„Száguld az élet” – musical válogatás és Arany Kotta Díjátadó a Jókai Színházban

A Viva la Musical! szavazásán a Békéscsabai Jókai Színház Vesztegzár a Grand Hotelben című előadása nyerte el a„Legjobb új vidéki musicalprodukció” díját.

Idén másodszorra ítélték oda a Legjobb új vidéki musicalprodukció díját, melyet a Jókai Színház Vesztegzár a Grand Hotelben című zenés vígjátéka nyert el. A végeredmény a szakmai zsűri véleménye és a közönség szavazatai alapján született meg. A szakmai zsűri tagjai Kékkovács Mara és Ágoston Katalin színművésznők, valamint Somlai Valéria zongoraművész voltak.

Az Arany Kotta Díjat március 25-én 19 órától veszi át Szente Vajk rendező és a társulat, egy musical válogatás kíséretében. A sztárvendégek Gubik Petra és Szomor György mellett a Budapesti Operettszínház művészei, Földes Tamás és Füredi Nikolett lesznek (a Legyen hó című sláger Füredi Nikolett hangján szólalt meg a Jégvarázs című Disney rajzfilmben). A „Száguld az élet” című musical válogatásban olyan darabok dallamai csendülnek fel, mint a Monte Cristo grófja, a Rómeó és Júlia, aFame, a Mozart!, az Elisabeth és természetesen a Vesztegzár a Grand Hotelben a sztárvendégek és a Békéscsabai Jókai Színház művészei, Csomós Lajos, Gulyás Attila, Liszi Melinda, Nagy Róbert, Ragány Misa, Szente Éva, Tatár Bianka, Vadász Gábor és Csonka Dóra szh. előadásában.

Vesztegzár a Grand Hotelben az Arany Kotta szavazáson olyan előadásokat előzött meg, mint az összesítésben második helyezett A padlás (szombathelyi Weöres Sándor Színház, rendező: Horgas Ádám), és a harmadik A muzsika hangja (Győri Nemzeti Színház, rendező: Szűcs Gábor) című előadások.

A 2014-es sikere után a legjobb musicalszínésznő kategóriában az összesítésben Gubik Petra (Marie Antoinette, Vesztegzár a Grand Hotelben, Nők az idegösszeomlás szélén) végzett a dobogó második fokán.

„Száguld az élet” című musical válogatás és Arany Kotta Díjátadóra jegyek még korlátozott számban kaphatóak a színház jegypénztárában és weboldalán.

Kapcsolódó tartalmak

Messiás egy kicsit másképp – Feléled a Rock Színház

Sándor Petra

Mégis lesz Sunset-film?

Volf Anna

Rázga Miklós ismét pályázik a Pécsi Nemzeti Színház igazgatói posztjára

Sándor Petra

15 éve mutatták be a Jekyll&Hyde-ot a Broadway-n

Potyó Krisztián

Eredményes volt a Magyar Színház jótékonysági rendezvénye

Volf Anna