Hírek, beszámolók

Szegeden a két ünnep között is van mit nézni

Mint ahogyan arról már korábban hírt adtunk, a Szegedi Nemzeti Színház a nemrég bemutatott Macskafogó című előadása kapcsán rajzpályázatot hirdetett 1-6. osztályos általános iskolai tanulóknak. A téma macska és egér kapcsolata volt, a győztes pályamunkák pedig a teátrum előadásain, a színpadon is megjelennek. Ide kattintva a januári nyertesek tekinthetők meg.

A színház a felnőttekről sem felejtkezik el, és különleges produkcióval kedveskedik nézőinek  2011 utolsó napján. Az eddigi hagyományoktól eltérően idén sokkal inkább zeneközpontú élménynek lehet részese, aki jegyet vált a gálára.
A Rio de Szeged címre keresztelt eseményen Kuzbelt Péter vezetésével igazi latin dallamokat szólaltat meg majd a Showder Band, ezúttal a Sun City Singers tagjaival (Károlyfalvi Krisztina, Tóth Judit, Szondi Péter, Wodala Barnabás) kiegészülve. A karneváli hangulatról  a színház vezető művészei (Kónya Krisztina, Nánási Helga, Szilágyi Annamária, László Boldizsár, Poroszlay Kristóf, Pataki Ferenc, Szívós László), illetve tánckara is gondoskodik. A gálát Toronykőy Attila rendezi, s a nagy érdeklődésnek köszönhetően három alkalommal is megtekinthető – december 30-án 19 órai, december 31-én pedig 17 és 20 órai kezdettel.
Emellett korlátozott számban vásárolható még belépő Harcsa Veronika, Lámpafény címet viselő koncertjére a Szegedi Nemzeti Színházba 3.300, 2.700, 2.200 illetve 1.800 Ft-os egységáron.

Forrás: Szegedi Nemzeti Színház

Kapcsolódó tartalmak

Vámpírok bálja – jelmezes fotózás

Nagy Péter

Musical készül Susan Boyle életéről

Volf Anna

Robin Hood sajtótájékoztató

Nagy Péter

Kentaur az év díszlettervezője

Volf Anna

Húszperces taps az Alföldi-korszak utolsó előadásán

Volf Anna