Hírek, beszámolók

Szerelmi thriller a soproni MKB Musical Arénában!

Nagyszabású produkciókat láthat a közönség az MKB Musical Arénában: Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán februárban koncertet ad, majd áprilisban a Rebecca musical főszereplőiként térnek vissza Sopronba.

Két produkciót jelentett be Török Zoltán, az MKB Musical Aréna igazgatója kedden. Elsőként arról szólt, hogy Hollywoodi Duettek címmel élő zenekaros nagykoncertet ad Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán február 25-én. – A jegyeladást tekintve már holnap megtarthatnánk a koncertet, akkora az érdeklődés iránta – fogalmazott Török Zoltán.

Mint hallhattuk, tovább folytatódik az együttműködés a Budapesti Operettszínházzal, április 14-én egy sikermusical, a Rebecca érkezik Sopronba. Béres Attila rendező elmondta, egy izgalmas szerelmi thrillert láthat a közönség, melyet a filmvászonról Alfred Hitchcock rendezésében a Manderly-ház aszonya címmel ismerhetünk. 
 
– A musical azt üzeni a nézőknek, hogy az őszinte szerelem, az összetartozás mindennél fontosabb. Nagy kihívást jelent az Aréna színpadára állítani a darabot, de biztos vagyok benne, hogy áprilisra a díszletekkel együtt minden részlet a helyére kerül – fogalmazott a rendező, aki gratulált Török Zoltánnak a tavalyi év sikereihez. Mint elhangzott, a West Side Story, a Miss Saigon és az Abigél musical mintegy húszezer nézőt vonzott 2011-ben.
 
Bereczki Zoltán elmondta, ritka, amikor a színház és sportpálya ˝hangulata˝ találkozik, de ehhez már többször volt szerencséje Sopronban, s a közönség mindig tárt karokkal fogadta. Felesége, Szinetár Dóra hozzátette, büszkeséget jelent a városban játszani, több ezer ember előtt egy nagystílű előadásban szerepelni. – Ha hiszünk abban, hogy energiák működnek a publikum és köztünk, akkor itt azt mindig éreztük a színpadon.
 
Török Zoltán a sajtótájékoztató végén elmondta, az év második felére nagyszabású terveik vannak, a soproni Pro Kultúrával közösen. Szeretnék, ha Sopronban az igényes népszínház tradícióvá válna, meghatározó szerepet töltene be a régióban.
 
Az Elisabeth után újabb Lévay Szilveszter sikermusical az MKB Musical Arénában! A Rebecca a magyar származású, Grammy-díjas komponista, és állandó szerzőtársa, a szövegíró Michael Kunze munkája, amit a Budapesti Operettszínház Bécs, Japán és Helsinki után 2010-ben mutatott be, és jelenleg is nagy sikerrel fut műsorán.
Kora legnépszerűbb regényírójává tette, s a világhírt is meghozta Daphne du Maurier számára a Rebecca, melyet a filmvászonról Alfred Hitchcock rendezésében itthon A Manderley-ház asszonya címmel ismerhetünk.
 
A történetet a musicalben is a főszereplő naiv fiatal nő, “Én” elmesélésében ismerhetjük meg. Egy Cote d’Azur-i szállodában ismerkedik meg Lord Maxim de Winterrel, akinek felesége, Rebecca rejtélyes módon vesztette életét. Gyors udvarlás után ő lesz a második Mrs. De Winter, és férjével annak vidéki otthonába, a legendás Manderley-be költözik, mely az első pillanattól rideg és barátságtalan számára. Ráadásul nyomasztóan nehezedik rá az első Mrs. De Winter emléke, aki a ház minden tárgyában, szegletében, főképp Mrs. Danvers, a házvezetőnő gondolataiban folyamatosan jelen van…
Régi terve vált valóra a Kunze-Lévay párosnak, amikor du Maurier izgalmas, már-már krimiszerű regényét zenés színpadra vihették. A sikerszéria Bécsből indult, Budapesten folytatódott, és a Budapesti Operettszínház nagyszabású produkciójában Sopronba, az MKB Musical Arénába érkezett!
 
JEGYEK MÁR KAPHATÓAK!
 
Információ és jegyvásárlás
MKB Musical Aréna
Sopron, Lackner Kristóf utca 48.
Hétfő-Péntek: 8.00-16.00
 
Vezényel: BOLBA TAMÁS
 
“Én” SZINETÁR DÓRA • VÁGÓ ZSUZSI (19.30 óra)
Maxim de Winter BERECZKI ZOLTÁN • SZABÓ P. SZILVESZTER (19.30 óra)
Mrs. Danvers POLYÁK LILLA • JANZA KATA (19.30 óra)
Jack Fawell MÉSZÁROS ÁRPÁD ZSOLT
Mrs. Van Hopper SZULÁK ANDREA
Frank Crawley FÖLDES TAMÁS
Beatrice FÜREDI NIKOLETT
Ben PIRGEL DÁVID
Julyan ezredes JANTYIK CSABA
Frith MARIK PÉTER
Robert OLÁH TIBOR
Giles CSUHA LAJOS
Horridge PÉTER RICHÁRD
 
Közreműködik: a Színház Musical együttese
Továbbá: Bakos Vera, Fa Géza, Kapeller Anasztázia, Marton Lajos, Meszter Ervin
 
Zenei vezető: MAKLÁRY LÁSZLÓ
Rendezőasszisztens: ANGYAL MÁRTA
Koreográfus-asszisztens: MIRTSE RÉKA • SZŰTS RITA
Játékmester: ROGÁCS LÁSZLÓ
A rendező munkatársa: BORI TAMÁS
Díszlettervező: HORESNYI BALÁZS
Jelmeztervező: VELICH RITA
Koreográfus: TIHANYI ÁKOS
Rendező: BÉRES ATTILA
 
Eredeti produkció: Vereinigte Bühnen Wien
Színpadraállítási jogok világszerte: VBW International GmBH,
Linke Wienzeile 6., 1060 Bécs, Ausztria, e-mail: international@vbw.at, web: www.vbw.at
Ősbemutató: 2006. szeptember 28., Wiener Raimund Theater/Vereinigte Bühnen Wien (VBW)
Eredeti logóterv: Dewynters PLC
Magyarországi jogok: Pentaton Koncertügynökség – Lőrinczy György
 
 
Forrás: mkbarenasopron.hu/nyugatmagyar.hu

Kapcsolódó tartalmak

Musical legendák gálaműsor Baján

József Kriszti

A zene világnapja – I Don't Know How to Love Him

Volf Anna

A Sírhant művek sztárja a Broadway legjobban várt musical-felújításában

Volf Anna

Gálvölgyi János köszöntése 65. születésnapja alkalmából (Madách Színház, 2013. május 26.)

Czibulka Stella

VAMP – Interjú Lőrincz Leventével

Sándor Petra