Hírek, beszámolók

Színes nyár az Átriumban

Az Átrium Film-Színház idén is július közepéig várja közönségét, a hagyományoknak megfelelően a nyár folyamán a Kultúrbrigáddal közösen bemutatott, változatos műfajú produkciók kerülnek műsorra: a friss szellemű klasszikustól a hatalmi komédián át a forró musicalig választhatnak előadást a nézők.
 
A POSZT OFF-programjában a pécsi Kodály Központban kirobbanó sikerrel szerepelt Az Őrült Nők Ketrece visszatér megszokott helyére, a Margit körútra, és nem kevesebb, mint tizenkét estén át várja közönségét, közte két különleges előadással. Július 8-án a 20. Budapest Pride Fesztivál eseményeként látható az Alföldi Róbert rendezte, Stohl András és Hevér Gábor főszereplésével játszott produkció. Ezen a napon több meglepetés is várható, kísérőeseményként kiállításmegnyitó, illetve az előadás alkotóival egy, a fesztivál témájához kapcsolódó beszélgetésen is részt vehetnek az érdeklődők. A nyári blokk utolsó estéjén, július 11-én pedig egyéves születésnapját ünnepli az előadás: egy évvel ezelőtt tartották a nyilvános főpróbát, és azóta hihetetlen sikersorozattal a hetvenedik előadáshoz jutott el a produkció, amely, függetlenül attól hogy éppen hétköznap délután vagy szilveszter éjjelén tűzik műsorra, minden alkalommal teltházas. Ez köszönhető a fantasztikus hangulatú, elegánsan szókimondó, fontos személyes és társadalmi problémákat feszegető előadásnak, a kitűnő koreográfiának, a magával ragadó látványvilágnak, a dallamos muzsikának, és a nagyszerű színészeknek. Az Őrült Nők Ketrece júniusban 24-én, 25-én, 26-án és 27-én (ezekre már minden jegy elkelt), júliusban pedig 1-jén, 2-án, 3-án, 4-én, 8-án, 9-én, 10-én és 11-én látható.
 
Május 31-én mutatták be az Átriumban Csehov Sirály című művét, rangos szereposztásban: Arkagyinát, a színésznőt az operettsztár Oszvald Marika alakítja, társai: Kaszás Gergő, László Zsolt, Porogi Ádám, Trokán Nóra, Derzsi János, Mihályfi Balázs, Parti Nóra, Szilágyi Csenge és Orosz Ákos. Az orosz drámaklasszikus friss szellemű feldolgozása megmozgatja a közönséget, izgalmas, érdekes és nagyon mai olvasatban láthatják a nézők Csehov művét, Fehér Balázs Benő rendezésében. A kortárs formanyelven megszólaló előadás műfajilag sokszínű, gazdag alakítások, különleges képi megoldások jellemzik a produkciót, amely az eredeti mű szándéka szerint a mélységek mellett megmutatja a dráma kifejezetten szórakoztató, groteszkbe és abszurdba hajló rétegeit is. A Sirály június 17-én, 18-án és 22-én látható az Átriumban.
 
Ötvenedik előadása felé közelít Antony Jay és Jonathan Lynn nagy sikerű tévésorozatának, az Igenis, miniszterelnök úr!-nak a színpadi magyar változata. A hatalom természetrajzát hol karcos szellemességgel, hol derűs iróniával, hol csípős feketehumorral ábrázoló darab ugyan angol, ahogyan szereplői is, ám akik már látták, tudják: a valósággal való egyezés korántsem a véletlen műve! A „válságkomédia” főszereplői: Hevér Gábor, Alföldi Róbert, Ficza István, Parti Nóra. A produkció június 13-án és 19-én tekinthető meg ebben az évadban utoljára az Átriumban.
 
Ugyancsak a nyáron kezdik próbálni a Kultúrbrigád és az Átrium új bemutatóját. A premier szeptember második felében várható, ezúttal egy Shakespeare-parafrázisra esett az alkotók választása: Ionesco Macbett című művét Alföldi Róbert állítja színpadra.
 
Forrás: Kultúrbrigád

Kapcsolódó tartalmak

Az operaház fantomja 700. alkalommal a Madách Színházban

Volf Anna

Ováció és vastaps fogadta a Don Giovannit Pilsenben

Buchmann-Horváth Emese

Nyilvánosak a Színikritikusok Díjának idei jelöltjei

Buchmann-Horváth Emese

A Szegedi Szabadtérin A nyomorultak olyan lesz, mint egy szélesvásznú mozi

Rechtenwald Kristóf

Musik, musikk, musique – Koncert-színház a Müpában

Volf Anna