Hírek, beszámolók

Szinetár Miklós 80 éves, búcsúzik a Madame Pompadour

Február 10-én tartották a Madame Pompadour búcsúelőadását, utána pedig köszöntötték a darab rendezőjét Szinetár Miklóst, aki nemrégiben (február 8-án) töltötte be 80. életévét.

A nagysikerű Leo Fall-operett 2 év után visszatér az anyaszínházába Szentpétervárra, mivel koprodukcióban jött létre a Szentpétervári teátrummal. A darabot 2010 tavaszán mutatta be az Operettszínház Szinetár Miklós rendezésében és most újra Szentpéterváron játsszák majd tovább az ottani szereplőgárdával

Az előadás után Kerényi Miklós Gábor a színpadon köszöntötte a születésnapos rendezőt.

„Meghatódottan állok itt, ezen az ünnepi előadáson. Nagyon sok személyes élmény fűz ahhoz, akik miatt most itt vagyunk. Először is, az Egy szerelem három éjszakája című előadást például 22-szer néztem meg az ő rendezésében. Később nagyon sokat dolgoztunk együtt, neki is köszönhető az együttműködésünk Szentpétervárral. Sok élményt gyűjtöttem a közös munkánk során. Vannak, akik a Ki mit tud? zsűrijéből ismerik, pedig ő a film, az opera, az operett, a próza és a musical világában is nagyot alkotott, nemrégiben megjelent egy könyve Pályázat címmel. Az ő nevéhez fűződik A Csárdáskirálynő leghíresebb előadása, ő hozta létre a Petőfi Musical Színházat, mely a mi elődünk. Természetesen még a mai napig dolgozik, ír, nyilatkozik, emberszeretete és közvetlensége máig utolérhetetlen. Ezekkel a szavakkal köszöntsük a Budapesti Operettszínház Örökös Tagját, Szinetár Miklóst!” – mondta el a direktor

Az előadás csapata egy mindenki által aláírt Madame Pompadourplakáttal és egy születésnapi tortával kedveskedett az ünnepeltnek.

Szinetár Miklós a következő szavakkal köszönte meg az előadást és a születésnapi köszöntőt: „Először is köszönöm a csapatnak ezt a nagyszerű előadást! Én itt kezdtem a pályámat, a Színművészeti Egyetem után idekerültem, az évek során együtt dolgoztam Fényes Szabolccsal, Latabár Kálmánnal, Honthy Hannával, Feleki Kamillal, Németh Marikával. Ők ma már sokuknak csak nevek, de higgyék el, személyiségük benne van a falakban… A pálya halhatatlansága az emlékekben van! Szerencsések, akik részt vehettek az utolsó előadáson. Most két évre visszautazik Szentpétervárra a Madame Pompadour, de két év múlva újra Budapestre jön. Tíz éve hasonló ünnepségen vettem részt itt a színházban, ha körbenézek, ugyanazokkal vagyok körülvéve. Ha tíz év múlva is itt leszek, azt nekik és a nézőknek köszönhetem…”

Forrás: operett.hu

Kapcsolódó tartalmak

Rockopera készül Nero császárról

Volf Anna

Jön a Doctor Herz musical

József Kriszti

Nyerj Glee cd-t! – Facebook nyereményjáték

admin

Kisoroszlánok és Macskák

Buchmann-Horváth Emese

A Jókai Színház átvételről is döntött a békéscsabai közgyűlés

Volf Anna