Hírek, beszámolók

Színház és Advent Budapesten

Advent első hétvégéjén megnyitott az Advent Budapesten elnevezésű új kulturális Téli Fesztivál a Deák tér melletti Városháza parkban. A hiánypótló családi rendezvény a karácsonyi vásár mellett újdonságként minden nap kulturális programokat is kínál a fűtött Sátor Színházban.

A Városháza parkban 2013. november 29. és december 24. között megrendezésre kerülő Advent Budapesten elnevezésű programsorozat, melyet Budapest Főváros Önkormányzatának megbízásából a Szabad Tér Színház szervez, kiemelt figyelmet fordít a kulturális értékek közvetítésére.

A legjobb magyar kézműves- és gasztronómiai termékeket kínáló vásári forgatag mellett a téren felállított üvegfalú, fűtött Sátor Színházban minden nap kulturális programmal várják a látogatókat.

Hétköznaponként Budapest 23 kerületének óvodás és iskolás csoportjai mutatják itt be karácsonyi műsoraikat, esténként hagyományőrző és amatőr csoportok valamint művészeti intézmények, zeneiskolák hallgatóinak produkciói láthatók. A kiemelt adventi hétvégéken egész napos családi programok: gyerekszínház, gasztro-beszélgetések, jazz- és világzenei koncertek, betlehemes játékok, gyerektáncház, borkóstoló szerepel a kínálatban.

A Sátor Színházban ünnepi köszöntőikkel bemutatkoznak a fővárosi fenntartású színházak is. December 6-án az Operettszínház legnagyobb operett- és musicalsikereiből mutat be részleteket a teátrum Pesti Broadway Stúdiójának két tehetsége, Bori Réka és Laki Péter. December 7-én a Radnóti Színház érkezik ünnepi különkiadással: Bálint András az irodalmi szalon hagyományait felelevenítő Irodallam sorozat első részében elhangzott Heltai-versekből és dalokból ad ízelítőt, Adorjáni Bálint a Mozgófénykép című zenés filmvégjáték dalaiból énekel, zongorán közreműködik Dargay Marcell.

December 13-án este a Kolibri Színház művészei adnak elő dalokat az előadásaikból, 14-én az Újszínház készül meglepetésprogrammal. Az utolsó adventi hétvégén újra színpadra lépnek a kolibrisek és a Centrál Színház. December 21-én zenés ünnepi köszöntővel érkeznek a Thália Színház művészei, a Madách művészei, Gallusz Nikolett, Sári Éva, Simon Boglárka, Nagy Sándor és Galbenisz Tomasz a Poligamy című romantikus musical comedy-ből adnak ízelítőt.

A Sátor Színházban minden este ajándékot is kaphatnak a látogatók: a színházak által felajánlott karácsonyi ajándékokat – jegyeket, bérleteket, utalványokat – sorsolják ki a helyszínen. Az Advent Budapesten vásár színházi jegyárusító pavilonjában megvásárolható a fővárosi színházak – köztük a Kultúrát ajándékba! szlogennel a Nemzeti Színház, a MÜPA, a Vidéki Színházak Egyesülete, a Ludwig Múzeum és a Műcsarnok – teljes ünnepi kínálata is.

Forrás: www.adventbudapest.hu

Kapcsolódó tartalmak

Lélektől lélekig – Gálaműsor Miklós Tibor emlékére a Budapesti Operettszínházban

Buchmann-Horváth Emese

Webber-gála

Nagy Péter

Sondheim-premier a Centrál Színházban

admin

Tündöklő csillagok – ünnepi gálakoncert

Buchmann-Horváth Emese

Kristályban úszó, jégtánc-revüs báli jelenettel nyit az idei Szegedi Szabadtéri

Sándor Petra