Hírek, beszámolók

Színházak éjszakája – 7-8 ezer látogató a rendezvényen

Óriási érdeklődés mellett, jó hangulatban zajlott az első színházak éjszakája Budapesten: a különleges programokat kínáló rendezvényen 7-8 ezer látogató vett részt, ami a résztvevő színházak befogadóképességéhez képest túl soknak is bizonyult, egyes programokra sajnos sokan nem is jutottak be – mondta Komáromi György, a projekt főkoordinátora, a Radnóti Színház gazdasági igazgatója hétfőn az MTI-nek.

A színházak éjszakáját a színházi világnaphoz kapcsolódva először rendezték meg: a szombat délutántól vasárnap hajnalig tartó eseménysorozaton új oldalukról, rendhagyó, interaktív programokkal, kiállításokkal, új előadásokkal, koncertekkel és beszélgetésekkel mutatkoztak be a fővárosi teátrumok. Komáromi György becslése szerint 7 és 8 ezer között lehetett a látogatók száma. Mintegy 7 ezer – az összes programra érvényes, egységes – belépő után állították le az eladást. Egy-egy eseményre, ahol még volt hely, a helyszínen is válthattak karszalagot az érdeklődők – tette hozzá.

A gazdasági igazgató, aki majd minden helyszínt végigjárt a színházak éjszakáján, kitért arra is, hogy sok helyütt jelentett problémát a nagy tömeg. A szervezés tanulságainak összegzésekor megoldást keresnek arra, hogyan lehet ezt a jövőben elkerülni. Mint megjegyezte, megoldást jelenthet a különböző színházak programjainak jobb összehangolása, az, ha az események minden helyszínen ugyanabban az időben kezdődnek, és az is, ha több színház csatlakozik a rendezvényhez. Úgy vélte: a színházak éjszakája, amelyet idén a fővárosi fenntartású teátrumok közönségcsalogató eseményeként rendeztek meg, akár országos szintű rendezvénnyé is válhatna.

Komáromi György hangsúlyozta, hogy a problémák ellenére a csalódottak száma jóval kisebb, mint azoké, akik elégedettek lehettek a programokkal. Hozzátette, hogy annak, aki nem jutott be egyetlen eseményre sem, a karszalag árát visszatérítik.
Összességében sikeres és izgalmas este volt, sok nevetéssel, meglepetéssel, ezt tapasztalta a színházakat végigjárva, és a visszajelzések is ezt mutatják – emelte ki a gazdasági igazgató.

A költségvetésről szólva elmondta, hogy minden színház maga finanszírozta programjait. A központi szervezés, marketing 12-13 millió forintba került, végleges adatok azonban még nincsenek, a pénzügyi elszámolás egy héten belül készül el – fűzte hozzá Komáromi György, aki szerint hosszú távú hatása akkor lesz az eseménynek, ha jövőre újra megrendezik.

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Átjárás a valóság és a képzelet között

Vincze Dániel

Nyilvános a Shrek musical szereposztása

admin

Marica Grófnő

Buchmann-Horváth Emese

Mozart! (MÁZS, Polyák, Szabó P., Földes, Vágó Zs., Vágó B.)

Buchmann-Horváth Emese

Nagy siker volt a Grease élő adása

Volf Anna