Hírek, beszámolók

Színházak Éjszakája

A Fővárosi Önkormányzat tizennégy színházában immár második alkalommal rendezik meg az év legizgalmasabb színházi eseményét, a Színházak Éjszakáját

A tavaly nyolcezer nézőt vonzó rendezvénysorozat sikerén felbuzdulva a budapesti teátrumok színészei és dolgozói különleges, interaktív programokra, kiállításokra, eddig még sosem látott előadásokra, gyerekműsorokra, koncertekre, beszélgetésekre hívnak mindenkit, aki többet szeretne látni, mint egy színházi előadás. Ezen a napon korábban gördül fel a függöny a megszokottnál: a programok május 4-én, szombaton délutántól kezdődnek és másnap hajnal háromig tartanak. A közönség, az erre az estére érvényes karszalag megvásárlásával a tizennégy színház hetven programjának bármelyikére ellátogathat. Idén lehetőség van arra is, hogy a karszalagok megvásárlói előre regisztráljanak bizonyos programokra, így mindenki biztos lehet abban, hogy nem marad le a kiválasztott előadásról. 

Számos budapesti teátrum nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt: a Budapest Bábszínház, Budapesti Operettszínház, Centrál Színház, József Attila Színház, Jurányi Inkubátorház, Katona József Színház, Kolibri Színház,  Madách Színház, Örkény István Színház, Radnóti Miklós Színház, Szabad Tér Színház, Thália Színház, Új Színház és a Víg Színház.

A Színházak Éjszakáján természetesen 2013-ban is gondoltak a musicalkedvelőkre, akik bátran csemegézhetnek a zenés programkínálatból.

A Budapesti Operettszínház idén is színes programokkal kedveskedik a nézőknek. Lesz musical és operett maraton, zenés vetélkedő, valamint bepillanthatunk a kulisszák mögé is. Az estet Kerényi Miklós Máté és a Budapest Folk Jazz Band koncertje zárja. 

A színház részletes programja:

13.00-16.00
Színház előtt-Nagymező utcai színpad
ÖRDÖG-TÜNDÉR-BOSZORKÁNY SZOMBAT
RAJZVERSENY
A legszebb rajzokat készítőket színházjeggyel jutalmazzuk!
Tündérek, Ördögök, Boszorkányok gyermekszemüvegen át!

13.00-14.15
Csillárterem
OSZI BOSZI, A REPÜLŐ NAGYANYÓ
Családi zenés „mesesó”

13.00-14.15
Nagymező utcai színpad
ERDEI KALAMAJKA
zenés mesejáték

14.30-16.00
Nagymező utcai színpad
FIT’NFOLK
tánctanulás

18.00-19.00
Csillárterem
ZENÉS ÚTIKALAUZ
Az Operettszínház sztárjainak idegen nyelvű dalparádéja.

18.00-19.00
Házi színpad
ÖRDÖNGÖLŐ-CSŰRDÖNGÖLŐ
Táncolj együtt Józsiással és barátaival! 3 x 30 percben.

19.00-22.00
Raktárszínház
OPERETT-MUSICAL MARATON II. SZERZŐK KAVALKÁDJA
6 x 30 perces blokkokban

I.Kálmán

II. Szörényi és Tolcsvay

III: Lévay

IV. Kocsák és Szakcsi

V.Lehár

VI.Presgurvic és Wildhorn

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy minden blokk végén el kell hagyni a nézőteret!

22.00-23.30
Kulisszák mögött
BACKSTAGE
Betekintés a kulisszák mögé 3 x 25 percben.

22.20 – 23.50
Nagyszínpad
OPERETT-MUSICAL VETÉLKEDŐ
Mindenki másképp csinálja… Az Operettszínház sztárjainak zenés vetélkedője.

00.00-02.00
Csillárterem
KERÉNYI MIKLÓS MÁTÉ ÉS A BUDAPEST FOLK JAZZ BAND
Koncert

A Madách Színház is nyitott ajtókkal várja a zenés darabok kedvelőit. Így például felpróbálhatjuk Az operaház fantomja, a Mary Poppins jelmezeit, vagy akár a Macskák sminkjét is. Emellett megtekinthetjük Posta Viktor L’élek című önálló estjét, és tesztelhetjük  színházi tudásunkat Szente Vajk vezetésével.

A színház részletes programja:

15.00-16.15
Tolnay Szalon
MESEDÉLUTÁN A MADÁCHBAN! SZÍNÉSZEK ÉS GYEREKEK MESÉLNEK
A Madách Színház művészei kedvenc meséikből olvasnak (Ludas Matyi, Négyszögletű kerek erdő, A bibliai József története, Mary Poppins). Kökényessy Ági, Ladinek Judit és Pusztaszeri Kornél szeretettel várja azokat a gyermekeket is, akik szívesen mondják el saját meséiket. A kis mesemondók ajándékot kapnak.

15.00-00.00
Tolnay Szalon – Kiállító terem
MADÁCH TV – TÚL A SZÁZADIKON!
A színházi világban új műfajt teremtő MADÁCH TV több mint 100 kisfilmet forgatott a Madách Színház „titkairól”. Ezeket folyamatosan vetítjük a Tolnay Szalon kiállítótermében.

17.00-18.00
Madách Stúdió
KI MIT TUD A MADÁCH SZÍNHÁZRÓL?
Vetélkedő nézőinknek, rajongóknak, érdeklődőknek, mindenkinek, aki sokat tud és még többet akar tudni a Madách Színházról! Házigazda: Szente Vajk

19.00-19.45
Madách Stúdió
JOSE FERNANDEZ – STEVE MARGOSHES – JACQUES LEVY: FAME CÍMŰ MUSICAL KERESZTMETSZETE
Előadják a Madách Musical Tánc- és Zeneművészeti Iskola színészképző osztályának végzős hallgatói, rendező tanár: Bencze Ilona

20.30-21.30
Madách Stúdió
L’ÉLEK
Posta Viktor zenés estje. A Madách Színház sikeres fiatal művésze, Posta Victor, akit Fantomként, Fáraóként, Pilátusként vagy Vronszkijként szeretett meg a közönség, most új oldaláról mutatkozik be: virtuózan zongorázik, pop- és rockslágereket ad elő. 
Vendége Gallusz Nikolett, a Madách Színház csodálatos hangú színésznője.

21.00-00.00
Előcsarnok
LEHETSZ TE IS FANTOM, MACSKA VAGY MARY POPPINS!
Felpróbálhatod Az Operaház Fantomja és a Mary Poppins jelmezeit, és kipróbálhatod a Macskák sminkjét is – sőt meg is örökítheted magad!

22.00-23.00 és 24.00-01.00
Nagyszínpad
MADÁCH-MEDLEY
Kórusmű a Madách musicaljeiből. Összeállította Kocsák Tibor.

Táncolj Maryvel és Bertivel! Mary: Oroszlán Szonja, Berti: Sándor Dávid
Vállalkozó kedvű nézőink megtanulhatják és előadhatják a színpadon a Mary Poppins híres dalát, a SZUPERFENOFRENETIKOMAXIKAPITÁLIST!
Tánctanár: Tihanyi Ákos. 

Színészek „Popban” Közreműködik: Feke Pál, Gallusz Nikolett, Mahó Andrea, Nagy Sándor, Puskás Péter, Polyák Lilla és Serbán Attila, valamint a színház tánckara és kórusa. Az est házigazdái Nagy Sándor és Szirtes Tamás.

A Centrál Színház szintén várja a musicalkedvelőket egy fergeteges Avenue Q koncerttel, valamint Beatles dalok is felcsendülnek az est folyamán, és kulisszajárásra is lehetőség nyílik az érdeklődők számára.

A színház részletesen programja:

21.15-21.45
Nagyszínpad
BEATLES- KONCERT
Black comedy című előadásunk felvezetéseként megalakuló formáció (Vári-Kovács Péter, Simon Kornél, Hoffmann György, Dobos László) játszik Beatles dalokat az őrjöngő tömegnek, megidézve ezzel a 60-as évek fülledt koncerthangulatát.

22.00-22.30
Kisszínpad

NYÍLT PRÓBA
Patkányfogó nyílt próba! Lélekfestő színésztréning a színházak éjszakáján a Centrál Színház Kisszínpadán! Betekintést nyerhetünk a réterdősi Alig Színpad zene-mozgás-tánc-akrobatika- szinkron és musical stúdió művészeinek műhelymunkájába. Színezzük együtt a teret Feróval, Vandával és Angélával avagy Pokorny Liával, Földes Eszterrel és Papp Jánossal!

22.30.-23.00
Nagyszínpad
AVENUE Q KONCERT
Világszám! Az Avenue Q lakói (Nicky, Rod, Princeton, Kate, Lucy, Kukimumus és a macik) közös koncertet adnak színészeinkkel(Andrádi Zsanett, Balogh Anna, Farkas Gábor Gábriel, Simon Kornél, Vári-Kovács Péter) a Centrál Színház nagyszínpadán. Az arcpirítóan szókimondó, ugyanakkor lehengerlően vicces dalok hallatán szem nem marad szárazon, az garantált. A program szigorúan zsebkendő köteles!
A program korhatáros (18+)!

21.00-23.00
gyülekezés a jegypénztár előtt
KULISSZAJÁRÁS
Egy egészségügyi séta keretében bemutatjuk nektek a színházat hátulról, úgy, ahogy eddig még nem láthattátok. Ha a világot jelentő deszkára akartok lépni, hogy kis időre reflektorfényben fürödhessetek, tartsatok velünk, nem bánjátok meg! Fél óránként induló 10 fős csoportok!

 

forrás: szinhazakejszakaja.hu

 

Kapcsolódó tartalmak

Eredménytelen a Vígszínház és az Operettszínház pályázata is

Buchmann-Horváth Emese

Európai Zenés Színházi Unió alakult a Szentivánéji álom világpremierje után

admin

Isten pénze fotóspróba (Földes T., Szabó P. Sz., Nádasi V., Szerényi L., Operettszínház, 2014. november 26.)

Czibulka Stella

Sakk – Interjú Simon Edit producerrel

oldadmin

Az Aranycsapat az MTV honlapján!

admin