Hírek, beszámolók

Szupersztár: megvan az aréna-turné Júdása

Mi is beszámoltunk róla, hogy Webber a 40. évforduló kapcsán koncertturnéra vinné a Jézus Krisztus Szupersztárt. Hétvégén kiderült, hogy ki kapta Júdás szerepét.

A címszereplőt – Tim Rice rosszallása ellenére – televíziós castingműsorban választják ki, Mária Magdolna szerepét pedig Nicole Scherzinger alakítja majd. A korábbi hírek még arról szóltak, hogy elképzelhető, hogy Júdást is a valóságshow-ban választják ki, de úgy tűnik, azóta Webber megtalálta az ideális jelöltet, mégpedig egy zeneszerző kolléga személyében.

Az aréna-turné Júdása Tim Minchin lesz. A ausztrál énekes-komikus-zeneszerző a 7 Olivier-díjjal jutalmazott Matilda szerzőjeként került Angliában is az érdeklődés középpontjába, de színészként is szép sikereket ért el: Ausztráliában eljátszhatta többek között az Amadeus és a Hamlet címszerepét, a Szupersztárban pedig Pilátusként láthatta a közönség. Minchin néhány nappal ezelőtt a BBC Radio 4 Desert Island Discs című műsorának vendége volt, ahol a következőt nyilatkozta: “Úgy gondolom, hogy egy napon el fogom játszani Júdást. Imádom, mert ez a szerep csupa fájdalom és rock.”

Az angol nagyvárosokat érintő aréna-turné 2012 nyarán a londoni O2 arénában debütál, a hozzá kapcsolódó tévéműsor pedig az ITV-n kerül adásba. Webbernek többek között Jason Donovan és Melanie C. segít majd kiválasztani a legjobb jelöltet Jézus szerepére.

Tim Minchin: Three Minute Song

Kapcsolódó tartalmak

Ismét Magyarországon a Rent

admin

Virágot Algernonnak – ötven előadás távlatából

Buchmann-Horváth Emese

Jubilált A Szépség és a Szörnyeteg

Buchmann-Horváth Emese

Madách TV

admin

A Vörös Pimpernel – Jelmez

Nagy Péter