Hírek, beszámolók

Tapsvihart fújt a szél a szegedi Dóm térre

Július 26-án debütált az Elfújta a szél a magyar közönség előtt.

A Budapesti Operettszínház és a Szegedi Szabadtéri Játékok koprodukciójában színpadra állított musical Margaret Mitchell azonos című művének zenés adaptációja, mely Gerard Presgurvic, a Rómeó és Júlia szerzőjének tollából született. A premieren a főbb szerepekben Gubik Petrát, Szabó P. Szilvesztert, Janza Katát, Szomor Györgyöt, Bíró Esztert, Nádasi Veronikát, Veréb Tamást és Serbán Attilát láthatta a közönség.

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A látványos és megrendítő jelenetekben bővelkedő magyarországi ősbemutató, melyre telt ház előtt került sor a Dóm téren, átütő sikert aratott. A tapsrendet követően a születésnapját ünneplő rendező, Somogyi Szilárd színpadra szólította a darabot színre vivő alkotói csapat és stáb tagjait. “A darab nekünk ma, 2013-ban arról szól, hogyan kell a gondokon és a bajokon túllépni, hogyan kell bekapcsolni magunkban az életösztön-gombot,és hogy kell talpon maradni. Az Elfújta a szélnek a jövőbe vetett hit az üzenete; az, hogy van holnap” – fogalmazott a direktor.

A december 13-i kőszínházi bemutató előtt a musical még négy alkalommal lesz látható: legközelebb augusztus 2-án és 3-án a Szegedi Szabadtéri Játékok keretében, majd 17-én és 18-án a soproni MKB Musical Aréna szabadtéri színpadán.
 

Kapcsolódó tartalmak

A Tánc Világnapja – Interjú Földesi Anitával

Sándor Petra

Abigél a színpadon is!

admin

Később kerül megrendezésre az árvízkárosultak javára tartandó Hotel Menthol előadás

admin

Videó a My Fair Lady olvasópróbájáról

admin

C'est la vie – interjú Seres Ildikóval

orosz.petra