Hírek, beszámolók

TeARTrum Fesztivál az Andrássy úton

TeARTrum Fesztivál elnevezéssel a korábbi évek hagyományaira építve az idén is lesz Színházi Korzó az Andrássy úton: a szombati évadindító rendezvényen elsősorban független színházi társulatokkal találkozhatnak a látogatók.

A X. Autómentes Hétvégén megrendezett fesztiválon bemutatkozik például a KoMA, a Momentán Társulat, a Maladype és a Szkéné Színház is – közölték a szervezők az MTI-vel. A kihelyezett standokon az érdeklődők előre megvehetik színházjegyeiket, ismerkedhetnek a társulatokkal, és élvezhetik a két színpadon zajló változatos programokat.

Az eseményhez – amelyet a korábbi években Évadnyitó Színházi Fesztivál néven rendeztek meg – a tavalyi évhez hasonlóan csatlakozik az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet is standjával, ahol korabeli képek elé vagy mögé állva készíthetnek fotókat a látogatók.

A kőszínházak közül is lesz, amelyik saját standdal lesz jelen, köztük a Katona József, a Madách, a Radnóti, az Új Színház, valamint a József Attila és a Magyar Színház. A Centrál Színház például előadásaihoz kapcsolódó pódiumbeszélgetéseket szervez a színészek részvételével, de a kaposvári Csiky Gergely Színház is képviselteti magát a fesztiválon.

A Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület (FÜGE) szervezésében megvalósuló program résztvevői között van a Trafó, a Holdvilág Kamaraszínház, a Gólem Színház, a Szakkör, az Ágens Társulat, az Aranytíz Kultúrház, a Nemzeti Táncszínház, a Ruttkai Éva Színház, a PR-evolution, a Közép-Európa Táncszínház, a Duna Táncműhely, Mándy Ildikó Társulata, a Duda Éva Társulat, valamint Ladjánszki Márta is. A Lengyel Intézetben többek között az Andaxínház is fellép.

A fesztiválon kedvezményes jegy vásárolható – az Autómentes Hétvégére megjelent Fidelio-különszámban található kuponok felhasználásával – többek között a Duna Táncműhely, az L1danceFest2011, a Tünet Együttes, a Sanyi és Aranka Színház, valamint a Katona József Színház egy-egy előadására is. 

forrás: MTI

Kapcsolódó tartalmak

Spice Girls musical: megvan a producer

admin

Love Never Dies: dvd-n az ausztrál előadás

Volf Anna

Zűrzavaros éjszaka a Miskolci Nemzeti Színházban

halasi.vivien

Manitu bocskora – meghallgatás Németországban

admin

Híres világutazók a Margitszigeten

Buchmann-Horváth Emese