Hírek, beszámolók

Tim Rice: 'A Szupersztárnak nincs szüksége ízléstelen tehetségkutatóra'

A televíziós casting ötlete Andrew Lloyd Webber fejéből pattant ki 2006-ban. A formátum sikeresnek bizonyult, a BBC-n Webber közreműködésével eddig négy tehetségkutató került adásba (How Do You Solve a Problem Like Maria?, Any Dream Will Do, I’d Do Anything, Over the Rainbow).  A győztesek a Muzsika hangja, a József, az Oliver! illetve a The Wizard of Oz című West End produkciók főszerepeit játszhatták el.

Webber a Szupersztár bemutatásának 40. évfordulója alkalmából nagyszabású koncertturnét tervez, és a címszereplőt ismét egy tévéműsorban szeretné megtalálni – a BBC helyett ezúttal az ITV-n. A hírek szerint az aréna-turnén Mária Magdolna szerepét a Pussycat Dolls-ból ismert Nicole Scherzinger énekli majd. Az egyelőre nem dőlt el, hogy Júdást a hagyományos módon, vagy szintén a tévéműsor keretében választják-e ki.

Néhány napja a rockopera szövegírója, Tim Rice is megszólalt. A Telegraph-nak nyilatkozva elmondta, hogy szerinte ‘a Szupersztárnak nincs szüksége ízléstelen tehetségkutatóra’. Hozzátette ugyanakkor, hogy teljes mellszélességgel támogatja az aréna-turnét. (Ez nem meglepő, hiszen saját bevallása szerint a Szupersztár nem színházi előadásként, hanem rock-koncertként az igazi.) Rice a főszereplők kiválasztása tekintetében társszerzőként vétójoggal rendelkezik, így még akár az is megtörténhet, hogy a Webber által az ITV-n castingolt énekes nem léphet színpadra az aréna-turnén.

Kapcsolódó tartalmak

A Whiplash rendezőjének musicaljével nyit a velencei filmfesztivál

halasi.vivien

Mire nevel a musical?

Sándor Petra

Nyolc új tag szerződik a székesfehérvári Vörösmarty Színházhoz

jambor.dorottya

Interjú Wunderlich Józseffel

Sándor Petra

Keszthelyi Nyári Játékok – világsiker az emelt nézőtér előtt

Buchmann-Horváth Emese