Hírek, beszámolók

Tisztelet a hősöknek!

A Viva la Musical ezzel a kis videóval tiszteleg az 1956-os forradalom és szabadságharc mártírjai, Nagy Imre, a kivégzett miniszterelnök, valamint a sok nevesincs pesti srác előtt. 

A forradalom ötvenedik évfordulójára Pintér Tamás ötlete alapján Horváth Péter és Mihály Tamás írta meg az 56 csepp vér című musicalt, amelynek filmváltozata 2007-re született meg. A Bokor Attila rendezte előadásban az operaénekes Miller Lajos és fia, a híres musicalszínész, Miller Zoltán, valamint Keresztes Ildikó, továbbá a tehetségkutató versenyek révén akkoriban felfedezett Veres Mónika, Palcsó Tamás és Puskás Péter kaptak szerepet. A közösség lelki vezetőjét, a papot alakító Kaszás Attilát itt láthatta a vásznon utoljára a nézőközönség. A Nemzeti Színház népszerű művésze már nem élhette meg a filmbemutatót. Emblematikus alakításának emlékét azonban szívünkben őrizzük. A filmváltozatban Kaszás mellett a színházi felvételeket összekötő jelenetekben feltűnik Alföldi Róbert is.

https://youtu.be/iiw4xEtllnY

Az 56 csepp vér egy magyar környezetbe ültetett Rómeó és Júlia történet szenvedélyes szerelemmel, rengeteg áldozattal, vérrel, háborúval fűszerezve, ahol a forradalmár magyar srác beleszeret az akcentussal beszélő, a Szovjetunióból idevezényelt helyi pártkáder lányába. Ahogy Shakespeare drámájában, úgy itt is két világ választja el a szerelmeseket egymástól, boldogságuk útjába saját származásuk áll. S Lőrinc barát pedig szívszaggatva szemléli, miként hull szét körülötte a világ…

 

Kapcsolódó tartalmak

Eric Idle üzent a magyar Monty Python rajongóknak

Sándor Petra

Családi musical a Thália Színházban

Stern Ágnes

Jim Carrey, Jason Donovan és a Sister Act szereplői Londonban

Nagy Péter

Viva la Musical! – Az első 5 év…

Nagy Péter

A Tháliában vendégeskedett a Leányvásár

admin