Hírek, beszámolók

Tízezer néző Baján

A Budapesti Operettszínház és a Baja Marketing Kft közös produkciójaként augusztusban három alkalommal láthatta a közönség Claude-Michel Schönberg zeneszerző, Richard Maltby Jr. és Alain Boublil szövegírók közös művét, a Miss Saigon című musicalt Baján.

A bajai Szentháromság téren felállított 1400 négyzetméteres színpadon megelevenedő musicalre több, mint tízezer néző volt kíváncsi. A gigantikus díszletek és tűzijáték mellett a színpadról felszálló helikopter is színesítette az amúgy is látványos előadást.

Az első előadást követően tartott beszédében a produkció rendezője, Kerényi Miklós Gábor elmondta, hogy nagyon jól érzik magukat Baján, és reméli, újabb zenés népszínházat sikerült felavatniuk a Duna parti városban, mert szerinte sok ilyenre van szükség az országban. Megköszönte mindenkinek a segítségét, akik hozzájárultak a produkció létrejöttéhez, majd Baja város polgármesterét, Zsigó Róbertet hívta a színpadra, aki szintén örömét fejezte ki az előadás létrejötte és sikeressége miatt.

 

Fotó: Pump Károly

Az eredetileg három napra tervezett előadássorozat egyébként nem ment zökkenőmentesen, de az előre nem látható nehézségek ellenére mégis sikerült mindhárom előadást rendben megtartani. A nagy meleg miatt a csütörtöki főpróbán a Kimet alakító színésznő, Dancs Annamari elájult, de szerencsére pár percnyi ápolás és pihenés után folytatni tudta a próbát, szombatra pedig, mire ismét színpadra kellett állnia, teljesen kipihente magát.
A darabban Thuy-t alakító Kerényi Miklós Máté beteg lett, így a három előadásból csak a péntekit tudta vállalni. Az Operettszínházban Máté váltójaként Thuy-t alakító Kiss Tivadar öt órás utazást követően ugrott be a helyére szombaton, az utolsó előadáson pedig az egész nap gyakorló Ambruzs Ádám alakította a szerepet.

A vasárnapi heves szél és viharjelentés miatt a szervezők jobbnak látták elhalasztani az előadást, és a hétfői esőnapon tartották meg. Szécsi Máté, a Baja Marketing Kft. művészeti vezetője elmondta, hogy a közönség és a művészek biztonsága érdekében jobbnak látták lemondani az előadást. A hatalmas díszletek és a helikopter felszállása balesetveszélyes lehet szélben és viharban. A döntés jónak bizonyult, vasárnap este az előadás tervezett kezdésével egy időben érkezett meg a viharos eső Bajára, ami hajnalig nem is állt el. Az időben és megfelelő módon történt tájékoztatásnak köszönhetően a nézőtér hétőn este ismét megtelt.

A produkció elbúcsúzott Bajától, a nézők viszont szeptembertől ismét láthatják az előadást a Budapesti Operettszínház falain belül. Ugyan nincs hatalmas színpad, és igazi helikopter, az előadás egy éve nagy sikerrel fut. Főbb szerepeket pedig a kőszínházban is Szabó P. Szilveszter, Mészáros Árpád Zsolt, Vágó Zsuszi, Dancs Annamari, Dolhai Attila, Feke Pál, Kerényi Miklós Máté, Bordás Barbara és Vágó Bernadett alakítják.

 

 

Sándor Petra
 

Kapcsolódó tartalmak

Ismét Magyarországon a Rent

admin

A La Mancha lovagja a szombathelyi színház következő évadának műsorán

Sándor Petra

Újabb Sondheim-musical Londonban

admin

Kabaré az Átrium Film-Színházban

Volf Anna

Új szereplők a Producerekben

Nagy Péter