Hírek, beszámolók

Ma osztják a Tony-díjakat

A mai napon, helyi idő szerint este 6 órától adják át a New York-i Radio City Music Hallban a színházi világ legfontosabb díját, a Tony-t. Az eseményt este 8 (magyar idő szerint hajnali 2) órától a hagyományoknak megfelelően élőben közvetíti a CBS csatorna. Idén – a színházrajongók nagy bánatára – a televíziós közvetítés előtt kerül kiosztásra a dizájner-díjak mellett többek között a legjobb szövegkönyvért, a legjobb zenéért, a legjobb koreográfiáért valamint a legjobb rendezésért járó Tony is.

Radio City Music HallA díjátadók között a színházi, a televíziós és a filmes világ nagyságait egyaránt megtaláljuk: Paula Abdul, Antonio Banderas, Laura Bell Bundy (Legally Blonde), Laura Benanti (Gypsy), Cate Blanchett, Michael Cerveris (Sweeney Todd), Kristin Chenoweth (Wicked), Barbara Cook (Sondheim on Sondheim), Michael Douglas, Kelsey Grammer (La Cage aux Folles), Brian d’Arcy James (Shrek), Katie Holmes, Scarlett Johansson, Angela Lansbury (A Little Night Music), Anthony LaPaglia, Laura Linney, Lucy Liu, Jane Maxwell, Idina Menzel (Wicked), Helen Mirren, Alfred Molina, Matthew Morrison (Hairspray), Bernadette Peters (Sunday in the Park With George), David Hyde Pierce (Curtains), Daniel Radcliffe, Tony Shaloub, Liev Schreiber, Denzel Washington és Racquel Welch is közreműködik a Tony-díjak átadásában.

A gálán értékes reklámmal felérő fellépési lehetőséget kapnak minden évben a legjobb új musical és a legjobb musical-felújítás kategória jelöltjei. A még műsoron lévő előadások természetesen élnek ezzel a lehetőséggel, a már lekerült előadások esetén anyagi megfontolások játszanak szerepet a döntésben. (Mivel a szereplők kötelezően megszabott borsos fellépti díját minden esetben a show producerei állják, egy lekerült előadás esetén meggondolandó, hogy megtérül-e ez a befektetés.)
Az gálán az A Little Night Music felújításból a Send in the Clowns hangzik majd el a Tony-díjra jelölt Catherine Zeta-Jones előadásában. A La Cage felújítás Tony-ra jelölt főszereplői (Kelsey Grammer és Douglas Hodge) a The Best of Times című dalt éneklik ma este, míg a Ragtime-felújításért jelölt Christiane Noll a musical Back to Before című dalát adja elő.
A legjobb új musical kategória jelöltjei közül a Million Dollar Quartet, a Memphis  és a Fela! szereplői egy-egy válogatást adnak elő a musical dalaiból, míg az American Idiot szereplőgárdája – a Green Day zenekarral kiegészülve – a címadó dallal lép fel.
A jelölésük jogán fellépő előadások mellett a Come Fly Away és a Promises, Promises is önálló műsorszámot kapott, de egy különleges produkció keretében színpadra lép a Glee című zenés sorozat két sztárja, Lea Michele (Spring Awakening) és Matthew Morrison (A Light in the Piazza) is. Az esemény házigazdája a Promises, Promises felújítás sztárja, Sean Hayes (Will és Grace) lesz.

A Tony-díjjal foglalkozó korábbi írásaink:
A New York-i színházi díjak jelöltjei
A felújítások

Az új musicalek

A Drama Desk díjazottai

Kapcsolódó tartalmak

Mindenki John Barrowmant akarja

admin

Öt új adással visszatér A Társulat az MTV-re

admin

Thriller – hírek a szereposztásról

admin

Hitchcock Rebeccája (filmajánló)

Vincze Dániel

Mágikus díszlet készül a Jekyll és Hyde szegedi bemutatójára

Volf Anna