Hírek, beszámolók

Tony-díj 2011: tarolt a The Book of Mormon

Az előzetes esélylatolgatásoknak megfelelően Robert Lopez, Matt Stone és Trey Parker musicale dominált a tegnap esti Tony-gálán.

A South Park és az Avenue Q alkotói által jegyzett The Book of Mormon a 14 jelölésből 9-et díjra tudott váltani. A gála legfontosabb díja, a legjobb új musicalnek járó Tony mellett a legjobb szövegkönyv, a legjobb zene és dalszöveg és a legjobb rendezés díját is elnyerték. A dizájner-díjak közül a legjobb világításért, a legjobb díszletért és a legjobb hangdizájnért járó szobrocskát vihették haza. Talán némi meglepetésre nyerni tudott a legjobb női mellékszereplők között Nikki M. James, aki győzelmével Patti LuPone-t, Laura Benantit és Victoria Clarkot is maga mögé utasította. A kilencedik Tony-t Larry Hochman és Stephen Oremus jóvoltából a hangszerelésért kapta az előadás.

Három díjjal zárta az estét az Anything Goes. A legjobb musical-felújításnak választott előadás a legjobb koreográfia (Kathleen Marshall) díját is elnyerte. Emellett a várakozásoknak megfelelően második alkalommal vihette haza a legjobb női főszereplőnek járó díjat Sutton Foster.

A Kapj el, ha tudsz a főszereplő Norbert Leo Butz révén nyert Tony-t (ő is másodszor részesült az elismerésben), ahogy a How to Succeed in Business Without Really Trying egyetlen Tony-díja is egy színésznek, a legjobb férfi mellékszereplő díjával jutalmazott John Larroquette-nek köszönhető.

Priscilla Queen of the Desert Tim Chappel és Lizzy Gardiner jelmeztervezők révén lett díjazott tegnap este. A többi musical díj nélkül maradt az idei gálán, ez talán a 12 Tony-ra jelölt The Scottsboro Boys stábjának volt a legfájóbb élmény.

Robert Lopez, Matt Stone és Trey Parker a Tony-díjakkal (forrás: playbill.com)Robert Lopez, Matt Stone, Tray Parker a Tony-gálán

Kapcsolódó tartalmak

Kabaré: érdekes szereposztás várható az angol turnén

admin

1 x 3 néha 4 100. előadás

Buchmann-Horváth Emese

Csakazért is szerelem bemutató Csepelen

Vincze Dániel

Így készült a Jézus Krisztus Szupersztár – 3. rész

Volf Anna

Már rendelhetők a jegyek a bajai Miss Saigonra

Sándor Petra