Hírek, beszámolók

Túri Lajos Péter önálló esttel jelentkezik

Túri Lajos Péter koreográfus A legszebb szó című első önálló táncestje a Bakelit Multi Art Centerben lesz látható október 11-én.

A testvérek jelentős szerepet játszanak a személyiség-fejlődésünk kialakulásában. A megélt testvéri – feltétel nélküli- szeretet, egyedi metakommunikációt alkot két ember között, amely nagymértékben meghatározza az életünket, döntéseinkben hol racionális, hol emocionális oldalról próbálnak a megoldáshoz segíteni minket. A testvéri kapcsolat egy páratlan viszony két rokon között. Ez a kapcsolat identitásunk, személyiségünk kialakulásában biztos mankó tud lenni, olyankor is, mikor minden más kapaszkodó eltűnik mellőlünk. Ahogy telnek az évek a kapcsolat formálódik, a testvérek másképp formálódnak, de az a láthatatlan cérna, ami összeköti őket, mindig ott marad. 

Összetartozás, bizalom, szeretet. Szétszakíthatatlan kapocs, a legszebb szó, a testvérem.” – olvasható Túri Lajos Péter “A legszebb szó” című, önálló táncestjének ajánlójában, melynek nem csak koreográfusa, de egyben szereplője is. A darabban továbbá láthatók még Horváth Zita táncművész és Jankovics Anna színművésznő is. Az előadás várható hossza: 45 perc. Jegyek a jegy.hu hálózatában, illetve a www.bmac.hu oldalon kaphatók 2000 forintos áron.

Túri Lajos Péter a Pécsi Művészeti Szakközépiskola Táncművészeti Tagozatán végzett. 2002-ben kezdett táncosként dolgozni Pécsett, majd Egerben. 2007-ben a Tv2 akkori szuperprodukciójában, a Megatáncban második helyezést ért el. Pár évvel később már koreográfusként dolgozott Egerben, a Gárdonyi Géza Színházban. Ezzel párhuzamosan beválogatták a Vámpírok Bálja című független musicalbe, ahol már szólótáncosként mutatkozott be.

A nagy áttörés 2012-ben következett be, amikor a Tv2 induló tehetségkutatójának a The Voice-nak a koreográfusa lett. A csatorna elégedettségét bizonyítja, hogy azóta is töretlenül együttműködésük: a Rising Star, a Nagy Duett és a Sztárban Sztár összes évada az ő közreműködésével jött létre. A Magyar Televízió 2015-ben a Dal című produkció koreográfusának kérte föl, és a közös munka idén is folytatódik.

2014-ben megcsinálta első önálló táncfilmjét, a Rise like a phoenix-et. Ugyanebben az évben mutatkozott be a Madách Színházban koreográfusként, először a Szente Vajk rendezte Tanulmány a nőkről című darabban, majd 2016-ban a Meseautóban. Ebben az évben volt a Shrek, a musical szuperprodukció koreográfusa is, mely előadást közel 12.000-en látták.

Kapcsolódó tartalmak

Rövidhírek, 2012. október

Volf Anna

Zene, New York, Szerelem olvasópróba (Soproni Petőfi Színház, 2014. december 11.)

Czibulka Stella

Cirkuszhercegnő – Bordás B., Vadász Zs., MÁZS, Peller K., Kékkovács M. (2014.03.05., Operettszínház)

Buchmann-Horváth Emese

Baleset miatt késett az előadás a szolnoki Szigligeti Színházban

Bárány Anna

Mozart – L’opéra rock: elsöprő siker Párizsban

admin