Hírek, beszámolók

Úgy élj, mint a szél – zenés est a Madách Színházban

2012. március 2-án a Madách Színház Stúdiószínpadán láthatja először a közönség Baranyai Annamária és Balog János Úgy élj, mint a szél című zenés estjét.

Elöljáróban elmondanám, hogy számomra az élet egyik legnagyobb értéke a „lehetőség”. Enélkül nincs se kibontakozás, se siker, és nincs tere a tehetségnek, hogy megmutatkozzon. A Madách Színház most lehetőséget kínál fel két tehetséges fiatal, már nem pályakezdő művésznek.
Balog János növendékem volt a Színművészeti Egyetemen. Szabálytalan, szuverén, érdekes, későn érő tehetségnek láttam. Baranyai Annamária a Madách Színház fiatal művésznője, aki – „színháziasan szólva”- mindig kiragyogott a kórusból. 2011 júniusában a Mary Poppins meghallgatásra mindketten eljöttek, és nagyszerűen szerepeltek. Azon a délelőttön nyilvánvalóvá vált, hogy a „lehetőséget” meg kell kapniuk.

Szirtes Tamás igazgató

Koncert, színházi előadás, előadói est, showműsor és még sokféle műfaji meghatározással illethetnénk Baranyai Annamária és Balog János bemutatkozását. A lényeg mégis a tartalom, az a 80 perc, amelynek során színes és gazdag képet kapunk két izgalmas személyiségről. Pillanatfelvételt két fiatal művészről, akik megmutatják, hol tartanak a pályájukon, mit tartanak fontosnak életüknek ezen a pontján, mi felé törekszenek.
Szóba kerülnek az elérhető célok, szerepek, és azok is, amelyek lehetősége távolabbinak tűnik, vagy akár elérhetetlennek, de itt és most, a képzeletük színpadán megszülethetnek.
Szó lesz örömökről, félelmekről, álmokról, gyermekkorról, szerelmekről, elvágyódásról és hazatérésről. Az est egyetlen vallomásfolyam, személyes sorsukkal való szembenézés és őszinte kitárulkozás. Mindez olyan dalok segítségével, amiket a musical műfajának rajongói jól ismerhetnek. De most új összefüggésbe kerülnek, és talán eddig ismeretlen szépségüket pillanthatjuk meg az új fénytörésben.

Rendező: Galambos Attila

Az esten elhangzó dalok:

Dreamgirls: When I First Saw You
West Side Story: Maria
Wicked: As Long As Your Mine
Hair: Easy to Be Hard
Valahol Európában: Nézz rám
Company: Being Alive
Rudolf: Nem más mint én
A Little Night Music: Now
Dreamgirls: One Night Only
Rent: I’ll Cover You
Spamalot: A díva dala
Gerge Benson: On Broadway
Covershow: Pont úgy, mint én
Wonderland: I Will Prevail
Rebecca: Mégis él tovább
Whistle Down the Wind – Úgy élj, mint a szél
Az alt panasza

forrás: madachszinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Megvan a Monte Cristo szereposztása

admin

Búcsúzik a Mozart!

Kiss Brigitta

A művészet szabadságáról. Közönségtalálkozó a REÖK-palotában

Rechtenwald Kristóf

EDDA musical – A Kör (RaM Colosseum) – Próbák

Czitrovszky Balázs

Decemberben A kaukázusi krétakör debütál az Operettszínház Raktárszínházában

Utasi Nikolett