Hírek, beszámolók

Új beállók a Rómeó és Júliában

Gérard Presgurvic Shakespeare színműve alapján készült musicaljét 2001. január 19-én mutatták be Párizsban a Palais des Congrès-ban. Ezután a musical még számos országban színre került, többek között Angliában (2002), Oroszországban (2004), Ausztriában (2005), Mexikóban (2008), Romániában (2009) és Japánban (2010 és 2011).

A magyarországi premierje 2004. Január 23-án volt a Budapesti Operettszínházban, Galambos Attila fordításában és Kerényi Miklós Gábor rendezésében mutatták be. Azóta is töretlen sikerrel fut. Az eredeti szereposztásból sokan még mindig játsszák, ám az évek folyamán új szereplők is kerültek a darabba.

2004-ben Rómeót Dolhai Attila és György-Rózsa Sándor, Júliát Szinetár Dóra és Mahó Andrea, Tybaltot Szabó P. Szilveszter, Mercutiot Bereczki Zoltán, Benvoliot Mészáros Árpád Zsolt és Szentirmai Zsolt, Verona hercegét Németh Attila és Imre Sebastián, Capuletet Csuha Lajos, Capuletnét Janza Kata és Polyák Lilla, Montague-nét Csengery Ottilia, A Dadát Náray Erika, Lőrinc barátot Földes Tamás és Derzsi György, Parist pedig Homonnay Zsolt alakította.

A nagy sikerre és a magas előadásszámra való tekintettel 2005-ben létrejött egy úgynevezett Csikó Szereposztás, melynek tagjai nagyrészt a színház stúdiósai közül kerültek ki. Rómeó: Bálint Ádám, Júlia: Vágó Bernadett, Tybalt: Varga Lajos, Capuletné: Vadász Alexa, Montague-né:Baranyai Annamária, Dada: Benedekffy Katalin, Lőrinc barát: Pálfalvy Attila, Mercutio: Szabó Dávid, Benvolio: Kerényi Miklós Máté Az eredeti elképzelés szerint, csak beugrók lettek volna, hogyha valamelyik szereplővel történik valami, ne keljen lemondani az előadást. Július 9-én és 10-én kaptak bemutatkozási lehetőséget. Az első beugrásra hamar szükség lett, a darabot a Szegedi Szabadtéri játékokon játszották,, amikor augusztus 13-án Szinetár Dóra lábsérülése miatt Vágó Bernadett szerepelt Júliaként. Rövid idő elteltével a két szereposztás összeolvadt. Nagyjából a mai szereplőgárdát is ők teszik ki.

Azért idő közben csatlakoztak hozzájuk még néhányan hosszabb – rövidebb időre. Miklós Attila, és később Egyhází Géza Parisként. Száraz Tamás, majd Szerényi László Rómeóként, Vágó Zsuzsi Júliaként, Fazekas Ernő és Magócs Ottó Tybaltként. Siménfalvy Ágota, Molnár Szilvia és Füredi Nikolett Capuletnéként, Nádasi Veronika Dadaként.

Valamint szerepváltások is történtek, hiszen hosszabb szünet után György-Rózsa Sándor nem Rómeóként, hanem Verona hercegeként, Polyák Lilla Dadaként tért vissza a darabba, Szerény László pedig Rómeó mellett Paris szerepében is látható. Érdemes még megjegyezni, hogy kisebb szerepekben a Musical Együttes tagjai és a stúdió növendékei mellett a bemutató óta  látható Sz. Nagy Ildikó, valamint a kezdetektől szereplő, de azóta sajnálatos módon elhunyt G. Szabó Sándor ,helyett Petridisz Hrisztosz.

2011 November 16-án öt új szereplő debütál a darabban. A Broadway stúdióban végzett Kocsis Dénes és és Kádár Szabolcs, Rómeó illetve Paris szerepében. A Csillag születik című tehetségkutató műsorból megismert -jelenleg Broadway stúdiós- Brasch Bence Mercutioként. Tybalt szerepében a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves hallgatója, az I. Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekversenyen, a szuggesztív előadásáért a Budapesti Operettszínház ösztöndíjában részesülő Sándor Péter. Valamint Lőrinc barát szerepében az ismert színész, énekes, zeneszerző, szövegíró Szomor György.

Kocsis Dénesnek és Kádár Szabolcsnak nem teljesen ismeretlenek a szerepek, hiszen 2011 július 3-án a Broadway stúdió növendékeinek ez volt a vizsgaelőadása. A következő szereposztásban: Rómeó: Kocsis Dénes, Júlia: Jenes Kitti, Tybalt: Pirgel Dávid, Mercutio: Heisz Krisztián, Benvolio:Zádori Szilárd, Verona hercege: Szentmártoni Norman, Capulet: Imre Sebastian, Capuletné: Moravszki Enikő, Montague-né: Baranyai Annamária, Dada: Simon Boglárka, Lőrinc barát: Földes Tamás, Paris: Kádár Szabolcs. Ki tudja talán a jövőben többen is bekerülnek közülük az állandó szereposztásba?

Keressétek az új beállókkal készült interjúinkat az Ifjú tehetségek rovatunkban!

A Jelenlegi szereposztás a kezdetektől játszókkal, a visszatérőkkel és az újakkal a következőképpen alakul:

Rómeó:                        Dolhai Attila, Szerényi László, Kocsis Dénes

Júlia:                            Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi

Tybalt:                         Szabó P. Szilveszter, Magócs Ottó, Sándor Péter

Verona Hercege:         Németh Attila, György-Rózsa Sándor

Capulet:                       Csuha Lajos

Capuletné:                   Janza Kata, Füredi Nikolett

Montague-né               Csengerí Ottília, Baranyai Annamária

Dada:                          Nádasi Veronika, Polyák Lilla, Náray Erika

Lőrinc barát:                Földes Tamás, Pálfalvy Attila, Szomor György

Mercutio:                     Bereczki Zoltán, Szabó Dávid, Brasch Bence

Benvolio:                     Mészáros Árpád Zsolt, Kerényi Miklós Máté

Paris:                           Homonnay Zsolt, Kádár Szabolcs, Szerényi László

Stern Ágnes

Kapcsolódó tartalmak

A Matula a színpadon

oldadmin

Misztikus filmsorozat indul az m1-en

admin

Újra Sakk a Magyar Színházban

Stern Ágnes

József extra – május 21.

Nagy Péter

Sakk – Interjú Kiss Ernő Zsolttal

oldadmin