Hírek, beszámolók

Új non-replica Fantomok Romániában és Finnországban

Az operaház fantomja folytatja diadalútját, ezúttal Romániában és Finnországban. Mindkét esetben non-replica produkciókról van szó, ami persze mindig izgalmas kérdéseket vet fel a musical népes rajongótáborában. Mit csinálnak másképpen?

Hogyan zuhan le a csillár? Milyen látványt nyújt majd a Fantom rejtekhelye? Ha nem is tudunk minden kérdésre választ adni, igyekeztünk összegyűjteni némi információt a két új produkcióról, melyeket az idén mutattak be.

A romániai előadás esetében kissé meglepő, hogy nem az eredeti verziót állították színpadra, hiszen az eredeti londoni előadás néhai díszlettervezője, Maria Björnson félig román származású volt, és állítólag szívesen látta volna azt a bukaresti színpadon is. Minden bizonnyal az új verzió is rendkívül látványosra sikerült, hiszen az ausztrál rendező (Stephen Barlow) és díszlettervező (Paul Edwards) már a világ számos teátrumában bizonyította tehetségét. A magyarok is büszkék lehetnek az előadásra, hiszen a zenei vezető személyében Silló Istvánt köszönthetjük.

Magáról az előadásról annyit sikerült megtudnunk, hogy a legújabb angliai turnéverziót vette alapul és a Maszkabál a show leglátványosabb jeleneteinek egyike. Ezen a linken összefoglalót láthatunk a próbákról és a sajtótájékoztatóról, itt pedig az előadásból láthatunk részleteket.

A bemutatót január 24-én tartották, a főbb szerepekben Adrin Nourt és Irina Ioana Baiantot láthatjuk.

A finnországi produkciót szeptember 4-én mutatták be Helsinkiben, és Tiina Puumalainen rendező az eddigi változatoktól különösen látványban drasztikusan különböző, lenyűgöző szépségű produkciót állított színpadra, melyre a jegyek nagyrésze már elővételben elkelt. Az egyik leginkább szembetűnő változás a Fantom maszkja, mely itt aranyszínű illetve a híres jelenet, melyben Christine először lép be a Fantom birodalmába: árkádok és folyosók titokzatos labirintusát látjuk.

Érdemes megtekinteni az előadás előzetesét, amely itt található.

Kérjük azon Olvasóinkat, akiknek lehetőségükben áll a fenti előadások valamelyikét megtekinteni, hogy írják meg észrevételeiket, véleményüket az info@vivalamusical.hu címre, mi pedig szívesen megosztjuk élménybeszámolójukat az Olvasókkal.

Kapcsolódó tartalmak

Egy nyári éj mosolya, Mary Poppins, Veled, Uram! – A 2011/2012-es évad zenés bemutatói

Utasi Nikolett

Rebecca: még nincs döntés az angol nyelvű premier helyszínéről

admin

A musical műfaj is képviselteti magát a Szombat esti lázban

Stern Ágnes

Jubileumi Wicked-koncert a Broadway-n

admin

Felújított klasszikussal nyitják meg az Operettszínház új kamara játszóhelyét

Buchmann-Horváth Emese