Hírek, beszámolók

Újabb nagyszabású produkciók a soproni MKB Musical Arénában

Az MKB Musical Aréna a Budapesti Operettszínházzal együttműködve idén három bemutatót tervez, szabadtéri produkció azonban nem lesz. Az előadásokkal újabb rekordokat szeretnének megdönteni.

– Kulturális szerepvállalásunk a város életében öt éve kezdődött. Eddigi történetünk megkoronázása volt a 2011-es év, amikor több szuperprodukciót is bemutattunk. A csarnokot elsősorban sportcélokra kaptuk az üzemeltetőtől, de rendkívül boldog vagyok, hogy önerőből és szponzori támogatásokkal sikerült színházi előadásoknak is helyet adnunk – mondta el érdeklődésünkre Török Zoltán, az MKB Musical Aréna vezetője. 

Tavaly a kultmusicalnek számító West Side Storynak, az új életre kelt Miss Saigonnak és az Abigél magyar musicalnek is tapsolhatott a közönség. Török Zoltán hozzátette, húszezer néző látta az előadásokat. 

– A Miss Saigon tovább él és más városban is bemutatjuk, a darabnak jogtulajdonosai vagyunk. Együttműködésünk a Budapesti Operettszínházzal idén is folytatódik, új szabadtéri produkcióban azonban nem gondolkodunk. 

Az Arénában három bemutatót tervezünk áprilisban, októberben és decemberben. Az előadásokkal újabb rekordokat szeretnénk megdönteni, alkalmanként hatezres nézőszám elérése a cél. Egy nagyoperettet is színpadra állítanánk, ám konkrétumokról még nem beszélhetek – zárta az igazgató. 

Legközelebb, február 25-én Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra Hollywoodi Duettek című koncertjét élvezheti a közönség az Arénában. Talán nem véletlen, hogy a páros Sopronban is fellép: meg nem erősített információink szerint visszatérnek a városba. Úgy tudjuk, a Rebecca, az Operettszínház jelenlegi legsikeresebb darabjának főszereplőiként láthatjuk majd őket.

Forrás: nyugatmagyar.hu

Kapcsolódó tartalmak

Mary Poppins 200. Madách

Motyovszki Márton

Jon Favreau rendezi Az oroszlánkirály játékfilmváltozatát

Buchmann-Horváth Emese

6. Hangok a gyermekekért jótékonysgi gála

Buchmann-Horváth Emese

Jekyll & Hyde kulisszatitkok

Stern Ágnes

Rövidhírek, 2013. augusztus

Volf Anna