Interjúk

Valahol Európában – Interjú Mahó Andreával

A fővárosban tizenhét éve nem játszott Valahol Európában című musicalt december 2-től a Pesti Magyar Színházban láthatja a közönség. A darabról az Évát alakító Mahó Andreával beszélgettünk.

Nem ez az első előadás, melyben gyerekekkel együtt lépsz színpadra, többek között A muzsika hangjában és a Mary Poppinsban is láthat a közönség. Milyen érzés velük dolgozni és mit gondolsz, mi az oka ezen darabok sikerének?

Nagyon szeretek gyerekekkel dolgozni, mert ők tiszták és őszinték, azt mondják, amit a szívükben éreznek. Úgy gondolom, hogy a siker is ebben van, mert a közönség is érzi ezt az őszinteséget, ami átitatódik.

Decembertől a Valahol Európában Éváját is alakítod, hogyan talált rád a szerep?

Zalán János, a Magyar Színház igazgatója kért fel erre a szerepre és én nagyon örültem neki. Dés László zenéjét nagyon szeretem, nem beszélve arról, hogy ez egy gyönyörű történet és egy megható drámai szerep. Másabb, mint a korábbi szerepeim és egy színésznek mindig nagy ajándék, ha újabb és újabb színeket mutathat meg magából.

Mekkora kihívás Éva karakterének megformálása, mit tudsz hozzáadni, illetve milyen új arcod mutatod meg általa a színpadon?

Évában és  bennem sok a közös tulajdonság. Kitartó, erős a hite, álmodozó, romantikus, de ugyanakkor reálisan áll két lábbal a földön. Az, amilyen én vagyok, úgy érzem, hogy hozzá tud tenni a karakterhez.

Számodra mi a Valahol Európában üzenete?

Számomra azt tanítja a darab, hogy legyen hitünk önmagunkban és azokban az emberekben, akik szeretnek minket. Hinni azt, hogy ha segítségre szorulunk, vagy tovább tudjunk lépni, a sors mindig küld olyan embereket, akiknek megfoghatjuk a kezét, és akikkel együtt sokkal könnyebb átvészelni a nehézségeket. Mert a szeretet egy hatalmas erő, talán a legerősebb. A mi előadásunkban ez mind érezhető. Egy nagyon jó csapat kovácsolódott össze a próbák folyamán. Rendezőnk Nagy Viktor, a főbb szerepekben Reviczky Gábor, Pavletits Béla, Ágoston Péter, jómagam és persze a legfontosabb: 21 ügyesebbnél –ügyesebb, tehetséges  gyermek látható.

Elsősorban milyen korosztálynak ajánlod a produkciót, és miért?

A gyerekektől a felnőttekig mindenkinek, mert ez a darab mindenkinek mond és ad valamit.Tanulság  mindig van, van min elgondolkodni. Hálásak lehetünk, hogy békében élhetünk, van fedél a fejünk felett, van mit ennünk, vannak ruháink, van családunk… hogy tulajdonképpen milyen szerencsések vagyunk.

Halasi Vivien

Kapcsolódó tartalmak

Bereczki Zoltán – Illúzió koncert (2015.10.19.)

Buchmann-Horváth Emese

A régi nyár

Stern Ágnes

Spring Awakening: váratlan búcsú Londonban

admin

Játssz velünk és gyere el a JÓZSEF fotós próbájára!

admin

Ez így működik, s csak így jó

oldadmin