Hírek, beszámolók

Valentin-napi szavazás és meglepetések!

A Viva la Musical! különleges  Valentin-napi szavazással és meglepetéssel szeretne kedveskedni nektek.

Mivel a Bálint-nap egyformán érinti a musical műfaj rajongóit és művelőit, úgy gondoltuk, kedvenc musicalsztárjaitokat és az alkotókat is megkérdezzük ebben a témában. Holnaptól tehát figyeljetek minket, hiszen kedvenceitek vallanak majd arról, melyik szerelmes nóta érinti meg legjobban az ő szívüket. Egy héten keresztül minden nap kettő vagy több művész véleményét olvashatjátok, érdemes lesz tehát visszalátogatni, hiszen a lista bővülni fog.

2010. február 19.
 
Mihálka György

Választott dal: As long as you’re mine (Wicked)

Indoklás: „Ez egy nagyon izgalmas és érdekes nóta, nem az a tipikus szerelmes dal. Főleg a remek hangszerelés, a kifejező szólamok fognak meg benne, de ez igaz magára az egész Broadway albumra is.”

 
 
Serbán Attila

Választott dal: Who wants to live forever (We will Rock You)

Indoklás: „Nekem a top szerelmes dalom a Who wants to live  forever… ha már mindenképp musical kell. Egyrészt a Queen miatt kedvenc, másrészt pedig darabban elhelyezett szerepe miatt. Az egyik legerõsebb, legemberibb jelenet! Zeneileg elképesztõen tetszik. Gyönyörûen építkezik, nem nyálas inkább érzelem dús és kirobbanó!”

 
  

 
2010. február 18.
 
Molnár Szilvia

Választott dal: Mennék veled (Jekyll és Hyde)

Indoklás: „Nagyon szeretem ezt a dalt. Mikor utoljára játszottam már babát vártam, és így a szerelmes érzés kibővült a születendő gyermekem iránti anyai szeretettel.”

 
 
Kecskés Tímea

Választott dal: Senkim már (Nyomorultak)

Indoklás: „A kedvenc karakterem, mindig is szerettem volna eljátszani.”

 
 
Feke Pál

Választott dal: Megírva a csillagokban (Aida)

Indoklás: „Azt hiszem ez a musicalirodalom talán legszebb duettje. Nagyon szeretem a mély érzésű dalokat, de azért ne legyen egy szerelmes dal túl «csöpögős» sem. Elton John méltán világhírű alkotása nagyon közel áll hozzám, ha szerelmes musical dalra gondolok ez jut leghamarabb az eszembe.”

 
  

 
2010. február 17.
 
Mahó Andrea

Választott dal: Csak ennyit kérek én (Az Operaház Fantomja)

Indoklás: „A Fantom egy különleges darab számomra, csodálatos dalokkal, remek partnerekkel, első nagy szerepem Budapesten Christine szerepe. A kedvencem.”

 
 
Galambos Attila

Választott dal: Passion című musical

Indoklás: „Szerelem… Nem ismerek olyan dalt, ami ennek az ezerarcú és titokzatos jelenségnek a lényegét három percben megragadná, vagy akár csak sikeres kísérletet tenne rá. Viszont Stephen Sondheim Passion című egyfelvonásos musicaljét tekinthetjük egyetlen hatalmas dalfolyamnak, rapszódiának, amelyben a szív teljes univerzuma ott van. Ennél szebben talán csak Kosztolányi vagy József Attila beszél a szerelemről.”

 
 
Molnár László

Választott dal: Hol a lány (A Vörös Pimpernel)

Indoklás: „Szerintem a legszebb szerelemről szóló könyörgés.”

 
  

 
2010. február 16.
 
Bot Gábor

Választott dal: Hit (A Vörös Pimpernel)

Indoklás: „Nagyon szeretem ezt a duettet. A Vörös Pimpernelben Koós Réka kolléganőmmel együtt adtuk elő.”

 
 
Stróbel Dóra

Választott dal: The way make me feel (Yentl), I’ll cover you – a reprízével együtt (Rent)

Indoklás: The way make me feel – „Gyönyörűen írja le a szerelmet, a lényegét, hogy mit okoz egy emberben, és ráadásul egy olyan nő énekli aki most először éli át, és így az újdonság erejével hat rá. És persze benne van az a kettősség is, ami minden rendes szerelmes dal sajátja: a drámai de-nem-szabadna gondolat.”
I’ll cover you – „Zseniálisan írja le ugyancsak a szerelmet, de a Yentl-lel ellentétben ez a dal a szerelem egyszerű, boldog, felhőtlen oldalát mutatja, azt, hogy milyen egyszerű is lehet a boldogság. Persze éppen ezért annál nagyobbat üt a repríze.”

 
  

 
2010. február 15.
 
Csengeri Attila

Választott dal: Szóló szaxofon (Miss Saigon)

Indoklás: „Azért ez a dal a kedvencem, mert sok szép emlék fűz hozzá. Egyrészt több, mint 20 partnerrel énekelhettem már ezt a duettet, s mindezt különböző nyelveken: angolul, németül és természetesen magyarul. Úgy gondolom, hogy ez egy rendkívüli dolog, s emiatt kap kiemelkedő helyet a kedvenceim között a Szóló szaxofon.”

 
 
Koós Réka

Választott dal: The way make me feel (Yentl)

Indoklás: „Maga a darab, a szituáció és a dal is különleges.”

 
  

 
2010. február 14.
 
Janza Kata

Választott dal: Miért? (Anna Karenina)

Indoklás: „Amikor először meghallottam, úgy éreztem, mintha mindig is ismertem volna, énekelni is nagyon szeretem. Sok szerelmes duettet énekeltem már, de azóta sem tudta egyik sem ezt a dalt kiütni a nyeregből.”

 
 
Egyházi Géza

Választott dal: Emlékszel még?, Egy a szívem, egy a párom (Operett slágerek)

Indoklás: „Musicalben nincs kedvenc szerelmes dalom, ezt az érzést én az operett melódiákon keresztül jobban ki tudom fejezni, ezek közelebb állnak hozzám.”

Kapcsolódó tartalmak

Múzeumok éjszakája – Programok a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Volf Anna

Elhunyt Bánffy György színész

admin

Decemberben tartják az új Webber-musical világpremierét (videóval)

Volf Anna

Őrült nők a West Enden

admin

Ének az esőben – Operettszínház

Sándor Petra