Hírek, beszámolók

Változások az Operettben? Hírek napról napra (frissítve)

Az elmúlt napokban több hír is napvilágot látott, miszerint 2012-ben sokan távoznak a Budapesti Operettszínházból. Összegyűjtöttük a témában eddig megjelent híreket.

Az elmúlt napokban több hír is napvilágot látott, miszerint 2012-ben sokan távoznak a Budapesti Operettszínházból. Mivel a pletykalapok nem számítanak a leghitelesebb forrásnak, az értesülések megbízhatósága megkérdőjelezhető. Összegyűjtöttük a témában eddig megjelent híreket.

2011-12-29

A Blikk hírül adta, hogy Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán távoznak az Operettszínházból. Az évadban még továbbviszik jelenlegi szerepeiket, de újakat nem vállalnak és saját megfogalmazásuk szerint: “Meglazítják a köteléket“. Hangsúlyozták a döntést a színházzal közösen hozták meg: nyitni szeretnének a világra, új lehetőségekre, kihívásokra vágynak. Ilyen lehet Bereczki Zoltán számára a februárban induló Megasztár 6., melynek ő lesz az egyik zsűritagja.

A cikkben a házaspár mellett felmerült Janza Kata neve is. Az újság azzal hozta összefüggésbe a színésznő távozásának lehetőségét, hogy nemrég megjelent az Operett legnagyobb konkurensének, a Madách Színháznak egyik castingján, ahol a közeljövőben bemutatásra kerülő Mary Poppins szereplőit válogatták.

Ugyanezen a napon a Borsban is megjelent egy írás a házaspár távozásának híréről, kicsit bővítve a történetet azzal, hogy állítólag Bereczki a Rómeó és Júlia egyik előadásán összetűzésbe keveredett Tybaltként nemrég (2011 november 16-án) debütált fiatal kollégájával, Sándor Péterrel. A cikk párhuzamot vont a leírt esemény és a távozás között. Bereczki Zoltán az egyik közösségi oldalon, hivatalos fanclub oldalán cáfolta a Bors által leírt incidens, de a korábbi hírt, miszerint távoznak a színháztól megerősítette.

 

2011-12-30

Az Operettszínház honlapjának Kedvencem rovatában megjelent interjúban Janza Katával mesél családjáról, az ünnepekről, elkövetkező elfoglaltságairól, és cáfolja a bulvársajtóban megjelent híreket: “Szó sincs erről! Meghallgatásokon valóban voltam, a színészi lét gyakorlatilag megköveteli, hogy állandóan megmérettessük magunkat. Ráadásul erre a castingra meghívtak, tehát illetlenség lett volna nem megjelenni. Egyébként pedig több kollégám, például Feke Pál, Polyák Lilla vagy Homonnay Zsolt is fellép más teátrumokban, de hűségesek az Operetthez is. Én is ide tartozom!”

2012-01-02

A Blikk-ben újabb cikk jelent meg, miszerint nem csak a már említett színészek, hanem Szabó Dávid, Bőhm György a színház vezető dramaturgja, Ferenczi Orsolya sajtófőnök és a tánc- valamint a balettkar több tagja is távozni készül a teátrumból. Fő okként az összes cikkben Kerényi Miklós Gábor direktor szigorúságát emlegették.

A legutóbbi cikk a távozók bővített névsorán kívül tartalmazott még egy új hírt, miszerint Szabó P. Szilveszter elvállalta a Győri Nemzeti Színház idén nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékokon bemutatásra kerülő előadásának, a Jekyll és Hyde-nak a főszerepét (a lap értesülései szerint egyelőre az Operett engedélye nélkül).

2012-01-03

Szabó Dávid cáfolta a távozásáról szóló híreket. A színésszel készült interjúnkat hamarosan olvashatjátok.

2012-01-04

A szinhaz.hu -n megjelent interjúban Kerényi Miklós Gábor cáfolta a pletykalapok híreszteléseit:

“Nem sok helyen létezik nagy létszámú társulat, a Víg-, a Nemzeti- és az Operettszínház ilyen, így a nagy számok törvénye alapján teljesen természetes, hogy egy évad végén pár művész szerződést módosít vagy távozik. Öntsünk tiszta vizet a pohárba: Szabó Dávid például csupán közalkalmazotti státuszát szüntette meg, de továbbra is hozzánk tartozik, Janza Kata elment a Marry Poppins castingjára a Madách Színházba, de ezzel nincs semmi gond, hiszen ugyanúgy játszik nálunk és szorosan kötődik az Operetthez. Szabó P. Szilvesztert elengedtük vendégnek, Javert lesz Miskolcon a Nyomorultakban, de szóba hozhatnám Dolhai Attilát is, aki Szolnokon játszotta a Jézus Krisztus Szupersztár címszerepét, vagy Kerényi Miklós Mátét, aki Tonyt alakította a kaposvári West Side Story-ban. A vendégszereplések nem jelentenek egyet a távozással.”

Elmodta azt is, hogy a Szinetár-Bereczki párossal együtt távozik a színház sajtófőnöke, Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán menedzsere, Ferenczi Orsolya is. Itt sem valamilyen viszály, vagy megromlott viszony áll a háttérben. Kerényi hozzátette, hogy vendégszereplőként visszavárják a házaspárt.

Azt a hírt, miszerint Böhm György távozik a színháztól, megerősítette. Azzal indokolta, hogy önálló rendezői karrierjét kívánja építeni.

 

forrás: Blikk, Bors, operettszinhaz.hu, Bereczki Zoltán Official Fanclub, szinhaz.hu

Kapcsolódó tartalmak

Olivia Newton-Johnnal erősít a Glee

admin

Trója rockopera a RaM Colosseumban

József Kriszti

Németországban tombol Jekyll és Hyde

admin

Éljenek a franciák, és a száz éve született Edith Piaf!

Buchmann-Horváth Emese

Hat előadás szerepel a Városmajori Színházi Szemle idei programjában

Sándor Petra