Hírek, beszámolók

Vámpírinvázió Franciaországban

Néhány éve ismét kitört a vámpírláz, a vámpírtörténetek reneszánszukat élik főleg a fiatalság körében. A franciáknál sincs ez másként, idén ősszel Kamel Ouali, a Napkirály (Le Roi Soleil), és a Kleopátra (Cléopâtre – Le destin d’une reine) sikere után ezúttal Drakula gróf történetét állítja színpadra.

A készülő előadás egyik művésze, Gregory Deck, néhány részletet elárult nekünk az előadás és saját szerepe kapcsán. „Teljesen újszerű megközelítést kap a klasszikus történetet”. Egyrészt Drakulát nem vérengző szörnyetegként mutatják be, hanem mint a szenvedély és az ésszerűség között vergődő érző lényt. De ami még ennél is fontosabb, hogy a két főszereplő, Drakula és Mina megtestesítői táncművészek, így ők nem énektudásukkal kápráztatják majd el a közönséget.

A történet szereplői között találunk a franciák által szívesen alkalmazott metaforikus szereplőket, mint „Méreg” és „Angyal”. Gregory Deck Sorcit alakítja, elmondása szerint „egy fiatal, könnyen befolyásolható, vérszomjas vámpír. Nagyon gonosz és veszélyes.

Amellett, hogy a darab országos népszerűsítő körúton van, már a próbák is javában zajlanak. Gregorynak nem könnyű feladat jutott, de nagy lelkesedéssel és odaadással végzi. „Sorci és én nagyon különbözőek vagyunk. Ő egy igazi csábító, ehhez képest én sokkal visszahúzódóbb és félénkebb vagyok. Igazi kihívást jelent számomra Sorci megformálása.

Az előadás dalaiból készült első album tegnap látta meg a napvilágot, de előtte már két videoklippel is megismerkedhetett a közönség. Az „1,2,3” és az „En trans…ylvanie” (magyarra nehezen lefordítható: Transz…ilvániában) c. dalok megalapozták a későbbi sikert, egyre több a rajongó, egyre nő az érdeklődés. A folyamatosan növekvő népszerűséggel még csak most ismerkedik a 24 éves fiatal tehetség: „Népszerűség? Nem is tudom, egyelőre inkább próbálom nem beleélni magam, talán néhány hónap múlva másként látom majd.”

Tény, hogy a dalok kaptak már hideget és meleget is a kritikusoktól, azonban érdemes lesz odafigyelni a darabra, eredeti ötletekből ugyanis nem lesz hiány.

Kapcsolódó tartalmak

Már próbálják a Szentivánéji álmot az Operettszínház népszerű sztárjai

admin

Musicalest Csanád gyógyulásáért

admin

Jézus Krisztus Szupersztár Dolhai Attilával Szolnokon

admin

A nadrág (Karinthy Színház)

Czitrovszky Balázs

A Mr. Tűsarok és a Matilda kapta a legtöbb jelölést a Tony-díjra (videókkal)

jambor.dorottya