Hírek, beszámolók

Veled, Uram! – Új Szörényi-Bródy mű az Operettszínházban!

A Budapesti Operettszínházban mutatják be újra a Szörényi – Bródy szerzőpáros Veled, Uram! című történelmi rockoperáját, melyhez a szerzők új dalokat is írtak. Igaz, eközben nem találkoztak egymással.

Ismét színpadra viszi az Operettszínház, Szörényi Levente és Bródy János 2000-ben írt Veled, Uram! című rockoperáját. A március 30-án közönség elé kerülő darabban a színház igazgatója, Kerényi Miklós Gábor ezúttal dramaturgként vett részt, és meggyőződése: szinte minden korosztálynak érdemes megnézni. A Thália színházi premieren színpadra lép Sasvári Sándor, Feke Pál, Mészáros Árpád Zsolt, Földes Tamás, Janza Kata, Vágó Bernadett és Homonnay Zsolt is.
 
Az Operettszínház Nádasdy-díjas, fiatal rendezője, Somogyi Szilárd modern köntösbe bújtatta a történelmi darabot, s a felújított változathoz három új dal is született köztük egy duett , amely meglepetés lesz a darabot ismerők számára is. A dalokat a régi szerzőpáros írta, így Szörényi és Bródy hosszú évek után ismét együtt dolgozott. A hír érdekessége, hogy a legendás Illés zenekar két vezéralakjának viszonya közismerten fagyos. Sokak szerint politikai viták mérgezték kapcsolatukat, erről Szörényi legutóbb a Heti Válasznak nyilatkozott. A két alkotó még e munka kedvéért sem találkozott vagy beszélt egymással.
 
Levente megírta a dalokat, azokat eljuttatták Jánoshoz, aki megírta a szöveget, majd ismét visszaküldte. “Így alkottak ismét együtt” –  árulta el Kerényi Miklós Gábor, aki egyáltalán nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a jövőben újabb Szörényi-rockoperát állít színpadra az Operett. Szörényi Levente azt állítja: a korábbi nézeteltéréseiknek semmi köze ahhoz, hogy külön dolgoztak, csak a távolság miatt volt szükségük közvetítőre: ő Pilisszántón, Bródy pedig Budapesten él. “Korábban is volt erre példa, most pedig már nehézkesebbek is vagyunk. Sohasem voltunk klasszikus értelemben vett szerzőpáros. Technikailag így egyszerűbb volt, és nem is lett volna értelme találkoznunk, de ebből nem kell azt a következtetést levonni, hogy látni sem akarjuk egymást” – szögezte le Szörényi.
 
 
Forrás: szinhaz.hu, borsonline.hu

Kapcsolódó tartalmak

Tizenegy bemutató a Nemzeti Színházban a következő évadban

Kiss Brigitta

Ma lenne 70 éves Iglódi István

Rechtenwald Kristóf

A Tánc Világnapja – Interjú Kocsis Tamással

Sándor Petra

ExperiDance a szolnoki Szigligeti Színházban

Bárány Anna

Helyreigazítás

Buchmann-Horváth Emese