Hírek, beszámolók

Vidéki Színházak Fesztiválja és zenés színház Szekeres Adriennel a Tháliában

A 2013/2014-es évadot, szeptember 6-án a Négy évszak – zenés színház Szekeres Adriennel című produkcióval kezdi meg a Thália Színház, mely egyúttal a Vidéki Színházak Fesztiváljának megnyitó eseménye is.

A Négy évszakban az élőzenés koncert táncszínházi elemekkel párosul, különleges élményt kínálva a közönségnek. Az énekesnő állandó zenekara mellett ezúttal a produkció egyenrangú főszereplője lesz a Csillag születik tehetségkutatóból megismert Appril Project tánccsoport. A csapattól megszokott látványos koreográfiák, akrobatikus elemekkel tarkított táncok az eddigiektől eltérő színpadképpel gazdagítják Szekeres Adrien dalainak hangulatát.

A fesztivál első darabja a Debreceni Csokonai Színház Jászai című produkciója lesz, melynek rendezője Galambos Péter, a címszerepben Ráckevei Anna. A nagyszínpadi program a Pécsi Nemzeti Színház abszurd játékával, a Picasso kalandjaival folytatódik, amelyet Méhes László rendezett. A Veszprémi Petőfi Színház az Adáshiba című komédiájával érkezik Tordy Géza rendezésében, főszerepben Eperjes Károllyal és Esztergályos Cecíliával, a Békéscsabai Jókai Színház pedig Shakespeare klasszikusát, a Lear királyt hozza Chris Rolls rendezésében. A produkció különleges színpadi megjelenítéséért Sean Crowley felel, aki számtalan film, opera és színházi előadás díszlet- és jelmezterveivel szerzett hírnevet magának. A Tatabányai Jászai Mari Színház Kosztolányi Dezső Édes Annájával vendégszerepel, Törőcsik Franciska, Kerekes Éva, Csankó Zoltán főszereplésével, a Kaposvári Csiky Gergely Színház pedig a Gábor Béla és Tasnádi István szerzőpáros klasszikus vígjátékával, az Othello Gyulaházán című darabbal mutatkozik be. A Szolnoki Szigligeti Színház kínálatában Bíró Lajos színműve, a Sárga liliom szerepel Balázs Péter rendezésében, a Szegedi Nemzeti Színház produkciója a Pipás Pista című tanyawestern, amelynek címszerepében Szabó Gabit láthatjuk.

A nagyszínpadi darabok mellett három stúdió előadás is bemutatkozik; a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház tragikomédiája, az Üveganya Sztarenki Pál rendezésében. A Kecskeméti Katona József Színház Hangyaboly című színműve, melyet rendezőként Dér András jegyez és a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház legfrissebb bemutatója, a Tigris és hiéna című dráma, amelynek rendezője Koltai M. Gábor.

A Thália Színház, a szeptember 6. és 14. között megrendezésre kerülő fesztiváljának programja a színház honlapján olvasható részletesen.

Forrás: thalia.hu

Kapcsolódó tartalmak

Színházak éjszakája – 7-8 ezer látogató a rendezvényen

Volf Anna

Rövidhírek, 2013. október

Volf Anna

Legendás utazás a Föld körül (Színházak éjszakája 2014, Budapesti Operettszínház)

Buchmann-Horváth Emese

Wicked – hírek

admin

Mamma Mia!

Nagy Péter